Hvor er forældrene?

Af Leif Donbæk 29

Altså på papiret velopdragne børn, som synes at cybermobning er en fremragende ide. Det har fået mig til at tænke, for er det mere end bare ift. ghettoens børn, vi har et opdragelsesproblem? –  har også den danske middelklasse svigtet ift. at lære deres drenge sunde værdier?

I går havde jeg en noget speciel oplevelse. En af mine veninder, min kære med-blogger Nanna, delte et opslag omkring en gruppe, hvor unge drenge hygger sig med at dele billeder af piger, ikke på sådan en ”hej hun er lidt sød” måde, nej på en mobbende, tyranniserende og klam måde. Konceptet er, at de stjæler pigernes private facebook billeder via smart teknik, og så kan man stemme på de forskellige piger imod hinanden, således at en bliver gjort til ”klam” og en til ”køn” – de bruger andre ord, men det er nogenlunde konceptet.

Jeg læste det med væmmelse, og kort tid efter skrev jeg selv i ren nysgerrighed et opslag. Jeg er jurist og ved en smule om ophavsret, og det undrede mig, hvorfor der ikke var nogle, som gjorde et krav gældende imod de her knægte. For som jeg umiddelbart anskuer det, så er det drengene laver en klar krænkelse af pigernes ophavsret. De stjæler deres billede og sætter det i en uønsket kontekst.

Mit opslag medførte hurtigt en strøm af kommentarer og privatbeskeder – mange af dem fra andre der, ligesom jeg, fandt konceptet frastødende – men også fra rigtigt mange af de her drenge. Ret mange af dem skrev også til mig i indbakken, nogle mere velformulerede end andre…

Jeg havde godt hørt om konceptet, og da en af mine venner, som skriver i dagspressen, for noget tid siden skrev om de her grupper (som har titusindvis af medlemmer), blev hans facebookprofil og arbejdsindbakke overrendt med møgunger, der svinede ham til og skrev grimme ting. Jeg snakkede også med en journalist i går, som var gået i gang med at skrive om det her på facebook, hvorefter hendes telefon begyndte at kime med møgunger, der ville skrige ”lort” i hovedet på hende (altså ordet).

Ovenstående har fået mig til at undre mig. Jeg har tidligere arbejdet for Københavns Kommune med kriminalpræventivt arbejde, og jeg tilhørte den skole iblandt praktikerne derinde, som mente, at vi skulle være bedre til at få forældrene på banen, for hvis de vidste, hvad Mohammed og Ahmed lavede, så måtte de vel for fanden få styr på deres børn. Den skole er blevet ret stærk i dag. Men grunden til, at jeg bringer det op i denne sammenhæng, er, at alle de unge knægte, der skrev til mig i går, var kridhvide danske drenge, og når jeg gik ind på deres facebookprofil, var det åbenlyst, at her var tale om børn af pæne middel- til overklasseforældre.

Altså på papiret velopdragne børn, som synes at cybermobning er en fremragende ide. Det har fået mig til at tænke, for er det mere end bare ift. ghettoens børn, vi har et opdragelsesproblem? –  har også den danske middelklasse svigtet ift. at lære deres drenge sunde værdier?

For jeg kan ikke undlade at tænke, hvor fanden er forældrene!? – Her er ikke tale om socialt svage forældre på førtidspension, nej snarere funktionærer og akademikere med stort overskud og gode jobs. Men hvor fanden er de, hvordan tillader de det her? – Ved de overhovedet hvad deres knægte laver? Opfatter de det som drengestreger? Ved de, hvad det gør ved pigerne?

Derfor kære læser.

Hvis du har en teenagesøn, så gør mig en tjeneste. Tag en snak med ham om kvindesyn, om almen opførsel og om, hvad det vil sige at være/blive en mand – for det tyder på, at jeres knægte har brug for jer. De har brug for rollemodeller, og de har brug for en fast hånd til at guide dem igennem den digitale virkelighed. Det er jeres børn og jeres ansvar at få gjort dem til ordentlige mænd.

29 kommentarer RSS

 1. Af PER LARSEN , OBERST LØJTNANT RANDERS

  -

  Hold nu kæft med alt det svansede ævl Leif. Mand dig dog op! Du ævler som en kælling.

 2. Af Helge Nørager

  -

  Måske deres forældre har fulgt LA’s ide om at man skal have overarbejde og knokle løs gerne 70 timer om ugen, nu når topskatten er sænket.
  Formålet med topskatte sænkningen er jo at motivere til at knokle løs 60-70 timer om ugen.
  Så tid til de små poder har forældre da ikke, det har man au pairs, med løntilskud til.

 3. Af Vladimir Putin

  -

  De pågældende drenge, som selv synes de er seje, er ikke bedre end ghetto-drenge, der råber “luder” efter alle etnisk danske piger, som ikke straks lægger sig på ryggen.

  Det er klart, at disse danske drenge ligesom ghetto-drengene bare er nogle sørgelige tabere, som finder deres selvværd i at mobbe piger, ovenikøbet anonymt på nettet.

  Hvor er det ynkeligt.

  Er det de “mænd og raske svende” der bebo’r de danskes Øer?

  Jeg vil naturligvis ikke opfordre russiske hackere til at offentliggøre navne og adresser på alle brugerne og deres forældre på den hjemmeside.

  Så kan vi jo se om det får indflydelse på de pågældendes karrierer, at de ikke engang kan styre deres egen familie.

 4. Af Gert Nielsen

  -

  Lad nu drenge være drenge og mænd være mænd. Det er på tide at begynde at acceptere at der ER forskel på kønnene, og at mænd er mere skarpskårne end kvinder. Drenge har altid lavet ballade og været grimme i munden, og det er hverken unaturligt eller beskæmmende, MEN NORMALT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Selvfølgelig skal knægtene have at vide at de skal lukke røven når de er grimme i munden, men personligt så kender jeg mange mange voksne mænd, som taler grimt, vel at mærke når kvinderne IKKE er i nærheden. Så måske skulle mænd lade mere ærlige overfor sig selv og deres medmænd, og lade være med at skamme sig!

 5. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det er trist, at så mange så ofte ligger så stor vægt på noget så overfladisk som udseendenet – men mon ikke det gælder begge køn?

  Kvinder vurderer måske oftere en potentiel partner ud fra hans evne til at tjene penge, end efter udseendet, end mænd gør, men er det meget bedre, end at gå efter udseendet?

  Iøvrigt, så har FBI ikke engang bedt om adgang til de servere, som FBI påstår, at Putin har hacket; det er en komplet udeokumenteret påstand, som medierne har gengivet ukritisk.
  FBI kan åbenbart ikke dokumentere sin påstand om, for de har ikke undersøgt de servere, som Putins hackerhær skulle have hacket, ifølge FBI.

  Hillary Clinton mener selv, at det var FBI-direktør, James Comey, der var skyld i, at hun tabte valget; ikke russiske hackere.

  For Comey skrev til Kongressen,blot 11 dage før valget, at FBI overvejede, at rejse en sag mod Hillary Clinton, for hendes ulovlige, private e-mail-konto. Hillary havde ført alle meningsmålinger indtil da, men efter at Comey havde sagt, at Hillary muligvis ville blive retsforfulgt, faldt støtten stille og roligt.

  Uddrag fra “The FBI Never Asked For Access To Hacked Computer Servers” af Ali Watkins, BuzzFeedNews 5. januar 2017:

  “The FBI did not examine the servers of the Democratic National Committee before issuing a report attributing the sweeping cyberintrusion to Russia-backed hackers, BuzzFeed News has learned.

  Six months after the FBI first said it was investigating the hack of the Democratic National Committee’s computer network, the bureau has still not requested access to the hacked servers, a DNC spokesman said. No US government entity has run an independent forensic analysis on the system, one US intelligence official told BuzzFeed News.
  “The DNC had several meetings with representatives of the FBI’s Cyber Division and its Washington (DC) Field Office, the Department of Justice’s National Security Division, and U.S. Attorney’s Offices, and it responded to a variety of requests for cooperation, but the FBI never requested access to the DNC’s computer servers,” Eric Walker, the DNC’s deputy communications director, told BuzzFeed News in an email.”

 6. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Rettelse:

  “Iøvrigt, så har FBI ikke engang bedt om adgang til de servere, som FBI påstår, at Putin har hacket; det er en komplet udokumenteret påstand, som medierne har gengivet ukritisk.”

 7. Af Bro Aggerholm

  -

  USAs kommende præsident har sagt følgende i et omklædningsrum hvor der ikke var nogen kvidner tilstede” “I moved on her like a bitch, but I couldn’t get there. And she was married.” “I did try and fuck her. She was married.” Just kiss. I don’t even wait. And when you’re a star, they let you do it. You can do anything.” “Grab them by the pussy. You can do anything.”

  Det er hverken forkert eller unormalt det trump siger i de citater. Det er normalt at mænd taler grimt om kvinder, når de er sammen med andre mænd.

 8. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “4. generationsfeminister” er ikke bange for, at bruge deres flotte, nøgne kroppe til at opnå, hvad de vil opnå, så måske er betegnelse “luder” ikke helt ved siden af, når det gælder dén form for feminisme.

  Engang var ordet “bøsse” kun et skældsord, men bøsserne tog det til sig, og gjorde det til deres egen betegnelse for sig selv. Ifølge “forkvinden for Selskab for Ligestilling”, Ulrik Frost, så bør feminister gøre det samme, og kalde sig selv for “ludere”…

  Ulrik Frost betegner sig selv som feminist…

  Da Ulrik Frost stadig var bøsse, skrev han en kronik til dagbladet Information, der hed: “Jeg knalder med din mand”, så han er virkeligt en mandsling, der forstår 4. generationsfeministerne på deres gen præmisser.

  5. generationsfeminister er nok “sugar daddy-feminister”…

  Uddrag fra “FBI director James Comey accused of breaking law as Hillary Clinton’s 12-point lead ‘wiped out’: Monday US election briefing” af Barney Henderson og Chris Graham, Telegraph 31. okt. 2016:

  “Harry Reid, the Senate Democratic leader, last night accused James Comey, the FBI director, of possibly breaking federal law by announcing the new steps in the email investigation so close to the election.

  “Your actions in recent months have demonstrated a disturbing double standard for the treatment of sensitive information, with what appears to be a clear intent to aid one political party over another,” Mr Reid wrote in a letter to Mr Comey. “

 9. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Ja, det er rent scientology det der foregår der..Forfølgelse af medlemmer af en gruppe, og skal naturligvis ikke accepteres. FB kalder normalt sådan noget for hate speech/crime mv. så nogle kunne også bare melde linkene til FB. Problemet er at de meget muligt ikke forstår implikationerne da de ikke taler Dansk. Jeg er selv blokeret 3 gange i år af FB for at kopiere højreradikales grimme meninger i “” med navn endda, som fB tager for at være min egen kommentar. Maskinen-som meget muligt er et menneske i NY-lader ikke til at forstå kommunikation. Der er ingen måde at komme i kontakt med FB på. De skriver at du kan besvare dem ved blokering, men de svarer aldrig tilbage. går direkte i filteret. ca 6 blokeringer og deres profil bliver nedlukket. Man kan også ophidse disse drenge en smule, så skriver de grimt, så går deres udsmidning af FB en smule hurtigere. 🙂

  “overklassebørn”…Ja, naturligvis er det mestendels blå børn der er så afstumpet her. Sådan et kvindesyn som vi er vidne til her, er klassisk borgerlig opdragelse hvor borgerlige fædre lærer deres sønner et forkvaklet kvindesyn, og sådan går i videre i generationerne… Hvor pigen stadig tager af bordet med mor, mens mændene går ind på pibestuen..Så problemet her er nok 90% borgerligt, og burde tages op iblandt disse. Man kunne fx lave røde grupper betalt fra staten der tager ud og underviser dem i Dansk kultur og kvindesyn?

  MHT. ophavsret, burde du skrive et pænt indlæg til pigerne, og foreslå dig selv eller nogen du kender der er gode på dette område, til at forsøge at få nogle penge ud af drengene eller deres forældre. Problemet her er nok desværre, at siden billederne ikke er taget professionelt mht. videresalg, får de nok ingen penge. Her kunne man lave loven om, hvis det forholder sig således? Formentlig er der lidt håndøre i det for dem, for misbrug her. Og ihvertfald vil de blive forbudt i retten om at fortsætte med at chikanere.

 10. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det er et faktum, at livet på mange måder er lettere for smukke mennesker, end det er for mindre smukke mennesker.

  De får f.eks. mere i løn, end mindre kønne kønsfæller gør, har lettere ved at få et job, og har flere sociale kontakter.

  Sådan er det bare, genemsnitligt set.

  Er det retfærdigt?

  Nej, selvfølgelig ikke, men jeg tvivler på, at forældre kan gøre særligt meget ved dét oldgamle problem.

  Til gengæld kan der gøres noget ved det faktum, at selv smukke kvinder, ofte får mindre i løn, end smukke mænd gør, selvom de er lige kvalificerede.

  Så, hvad med at kæmpe for lige løn for lige arbejde, i stedet – uanset køn eller nationalitet?

  Eller er det for “gammeldags” for 4. generationsfeminister?

 11. Af Leise Jensen

  -

  Der er kun én ting at gøre; forbyd pornografi. Så kan de lære det, de små, klamme grise!

  Billedforbuddet gælder ikke kun Muhammed; det gælder faktisk alle mennesker, selvom de færreste muslimer ved dét, endsige overholder det; Mellemøsten er et af de steder iverden,hvor der bliver set mest porno.

  Formålet med billedforbuddet er, at forhindre, at vi identificerer mennesker med deres fysiske kroppe, men i stedet identificerer dem med deres evige sjæl; dvs. dem selv, som de er skabt af Skaberen.

 12. Af Helge Nørager

  -

  Hej Jacob, for min skyld gerne lige løn for lige arbejde, også for unge som gamle, samt hvad du nævner.
  Eneste undtagelse bør være lærlinge, og selv de, får efter min mening for lidt, har prøvet det selv. 🙂

 13. Af Lisbeth Sørensen

  -

  At kæmpe for ligeløn er noget man automatisk skal gøre, uanset køn…At kæmpe for ikke mobning både i skolerne og på voksen arbejdspladsen er et andet område..Det eksistere på lige vilkår begge steder, men uden tvivl er dens effekt størst blandt børn og teenager.
  Så dette område må først på dagsorden.

  At nogle er kønnere end andre, giver ikke nogen, nogen som helst ret til mobning deraf. Vi har et utal af selvmord blandt børn og unge allerede pga. dette.

 14. Af ole hansen

  -

  Ja, hvor er forældrene? Et godt spørgsmål?

  Svaret er for mange forældres vedkommende at de er udkonkurreret af STATEN OG SYSTEMET. Eller man kan sige at mange forældre er blevet skubbet tilside af samme. Børnene tilbringer jo det meste af deres barndom i institutioner. Og utallige børn er gjort faderløse fordi skilsmissetallet er eksploderet. Statsopdragelse er nærmest det normale, og det er der ikke kommet noget godt ud af. De splittede familier, de undertrykte og retsløse forældre og de mange, mange børn uden familieliv er en kulturel og menneskelig katastrofe. Børnene, mændene, familierne, kvinderne og vores civilisation er taberne. Den kolde, asociale og hjerteløse STAT er vinderen.

  Aldrig før har der været så mange tabere i det danske samfund. Fra ulykkelige selvskærende og anorexiramte piger og rodløse og desperate drenge på stoffer… til udstødte og marginaliserede mænd og kvinder. De sidste 40 års familiepolitik har været direkte menneskefjendsk og har været årsag til utallige dybe tragedier.

 15. Af ole hansen

  -

  Ja, hvor er forældrene? Et godt spørgsmål.

  Svaret er for mange forældres vedkommende at de er udkonkurreret af STATEN OG SYSTEMET. Eller man kan sige at mange forældre er blevet skubbet tilside af samme. Børnene tilbringer jo det meste af deres barndom i institutioner. Og utallige børn er gjort faderløse fordi skilsmissetallet er eksploderet. Statsopdragelse er nærmest det normale, og det er der ikke kommet noget godt ud af. De splittede familier, de undertrykte og retsløse forældre og de mange, mange børn uden familieliv er en kulturel og menneskelig katastrofe. Børnene, mændene, familierne, kvinderne og vores civilisation er taberne. Den kolde, asociale og hjerteløse STAT er vinderen.

  Aldrig før har der været så mange tabere i det danske samfund. Fra ulykkelige selvskærende og anorexiramte piger og rodløse og desperate drenge på stoffer… til udstødte og marginaliserede mænd og kvinder. De sidste 40 års røde familiepolitik og det betonbureaukratiske skilsmissesystem har været TYRANNISK og direkte mandsfjendsk, børnefjendsk og familiefjendsk, kort sagt menneskefjendsk…. og har været årsag til utallige dybe tragedier.

  Hader Christiansborgs flertal af politikere almindelige mennesker og familier?

 16. Af Niels Larsen

  -

  Livet er ikke retfærdigt – lær at leve med det.
  Ligestilling mellem kønnene kan ikke gennemføres 100% – lær at leve med det.
  De sociale medier er kommet – lær at leve med det.
  Mænd vil hellere ha’ en lækker larve end en grim kælling – lær at leve med det.

 17. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Mænd vil hellere ha’ en lækker larve end en grim kælling – lær at leve med det.”

  Når man ser de fleste rige mænd over 6o, er de yderst uattraktive fysisk. Og har generelt en labre lave ved siden af på ca. 30, der fuldstændig ligner og taler som en mannequin fra et udstillingsvindue.. Det er normalt blandt borgerlige mænd at må købe sig til sex, og købe en yngre model. Dette er mestendels et borgerligt problem dog!. Hvis vi kendte statistikken mht. købesex, ville vi vide at det er 90% borgerlige punters her.

 18. Af Lis Mandingo Nielsen

  -

  Èn ting er, at Ulrik Frost kalder sig for feminist, selvom han insisterer på, at feminister er ludere, og burde være stolte af det.

  Den slags må man leve med i dette besynderlige aftenland, der befinder sig i den sidste dekadente fase, før glemslen opsluger det fuldstændigt, og spytter det ud igen, som vraggods på historiens mødding…

  Men grænsen for, hvad mænd kan tillade sig overfor kvinder, må siges, at være overskredet med flere lysår, når en lettere deform mandsling, som Søren Sørensen, får lov til, at udgive sig for at være en kvinde!

  Hvor længe skal pinslerne vare, Hr. Redaktør?

 19. Af ole hansen

  -

  Hvorfor har MSM været så vilde med at fortie og bagatellisere de overgreb og uhyrligheder på skilsmisse-området, på sundhedsområdet og på kriminalitetsområdet der er foregået gennem mange år? Hvorfor stillede man nærmest ingen kritiske spørgsmål til “Alternativet” og Enhedslisten mv. inden valget? Hvorfor kan katastrofen lars ulykke fortsætte med at smadre løs på vores økonomi, velfærd, sundhed, sikkerhed og infrastruktur, uden at DR og TV-stationerne sætter et hårdt og kritisk lys på ham?

 20. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Kære Liz du lyder fuldstændig hysterisk..Få dog nogle tabletter eller andet, eller som Maude gå ind og få en lur… 🙂

  MHT.”feministiske ludere”…Korrekt, der er ikke så normalt i rød blok som i blå, at sælge sig selv til højestbydende og derfor at termen ukorrekt. Man kan ikke være feminist og samtidig blå, eller hvis man er har man ikke forstået sin politiske repræsentation!

 21. Af Søren Sørensen

  -

  Jeg er 6. generations feminist, og derfor bestemmer jeg selv, om jeg er en kvinde, eller ej.

  Det er vel min krop.

  Tilbage til Lisbeth.

 22. Af Jan Petersen

  -

  Leif Donbæk, i øvrigt undrer det mig lidt, at din kære veninde Nanna ikke også er stødt på fjæsbook grupper, hvor piger hygger sig med at dele billeder af drenge og inddele dem i likes og dislikes? Mon ikke den sport er rimelig kønsneutral?

  Eneste forskel er vel, at drengene er knap så narcissistisk tyndhudet som tøserne 🙂

 23. Af J Nielsen

  -

  “Det er normalt at mænd taler grimt om kvinder, når de er sammen med andre mænd.”

  Ikke min erfaring. Det er tværtimod meget ualmindeligt. Men måske har jeg bare fået luget ud i de værste idioter. Blandt andet dem der påstår som begrundelse, at alle andre også gør det.

 24. Af Lisbeth Sørensen

  -

  AF SØREN SØRENSEN – 10. JANUAR 2017 16:58
  “Jeg er 6. generations feminist, og derfor bestemmer jeg selv, om jeg er en kvinde, eller ej.”

  Kære Søren,

  Alle bestemmer naturligvis selv hvilket køn og seksuel observation de er og har. . Det er en del af den menneskelige frihed! over and out. 🙂

  “AF JAN PETERSEN – 10. JANUAR 2017 17:30
  Leif Donbæk, i øvrigt undrer det mig lidt, at din kære veninde Nanna ikke også er stødt på fjæsbook grupper, hvor piger hygger sig med at dele billeder af drenge og inddele dem i likes og dislikes?”

  Uden tvivl fordi de ikke eksistere. Men der er nok en del pigesnak på cafeerne mht mænd hvis længde og bredde ikke er god nok. Men de er vel mere venlige, og foretrækker interne diskussioner her, end offentlige udlæggelser på medier til had, som blå drenge åbenbart foretrækker?

  “Ikke min erfaring. Det er tværtimod meget ualmindeligt. Men måske har jeg bare fået luget ud i de værste idioter. Blandt andet dem der påstår som begrundelse, at alle andre også gør det.”

  Lyder yderst fornuftigt!

 25. Af GerdKnu Knudsen

  -

  J Nielsen. De fleste mennesker er jævne mennesker Hr. Fin-på-den. Ekstra bladet er landets mest læste avis, og ikke økologisk svinekød et halvt kilo til 19.95 i Netto, landets mest solgte kød. Mænd, det være sig, størstedelen af alle ganske almindelige hårdtarbejdende mænd, de taler naturligvis grimt om kvinder, ikke nedladende, men man siger da hvis der er en man gerne vil kneppe man ser på gaden osv. Det er normalt.

 26. Af j nielsen

  -

  “Mænd, det være sig, størstedelen af alle ganske almindelige hårdtarbejdende mænd, de taler naturligvis grimt om kvinder”

  Jeg kender et par stykker uden manerer men det er godt nok nogle sølle eksistenser. Folk bliver afstumpede af for meget sprit.

 27. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Forældrene har fået frataget ansvaret for deres børn –for mange år siden ! –Faktisk –da den første “børnecheck blev udstedt ” –Så gjalt det om, at avle løs ! –Så det gjorde de “forældrene” –Sidenhen blev det ” den sociale narresut ! S.u ´en “–Alt imens de unge drak sig igennem den første del af livet ! –Så Nu skal vi bare vente på, at de drikker sig ihjel ! –Og derefter kan vi alle-andre –der heldigvis aldrig ville have børn ! –gå og tro, at vi kan komme frem i week-enden –og andre dage ! –For skrald –larm –og usigeligt svineri ! –Fra den død-drukne ungdom ! –Dem om det –Forhåbentlig —kæver de sig ihjel –OG så bliver vi bare fri for dem ! jubiii

 28. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “frihed/De røde postkasser ” ! –Ja ! I ser rigtigt –Der står faktisk på de røde postkasser AT: Et brev er 5 dage undervejs i Danmark ! —Det kan altså nå 4 gange rundt om jorden, hvis vi poster et brev udenfor Danmark !—-Den er gal –rivende gal –Det er ikke postbude, der mangler ! –Hvad er det så ?? –Og det er da slet-ikke -off.nussere–der sidder dagen lang –og driver den af ! –Dem er der alt-formange af ! –Send dem så ud og tømme postkasserne ! –Så får de også frisk luft og motion ! –OG skatteborgerne får lidt for pengene !

 29. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Mænd, det være sig, størstedelen af alle ganske almindelige hårdtarbejdende mænd, de taler naturligvis grimt om kvinder”

  “Jeg kender et par stykker uden manerer men det er godt nok nogle sølle eksistenser. Folk bliver afstumpede af for meget sprit.”

  Mest blå mænd mener jeg…Manere er lært hjemmefra, såvel som kønsrespekt!

Kommentarer er lukket.