Internetovergreb må aldrig accepteres!

Af Nanna Bonde 40

Uanset om man ønsker at blive vurderet på denne måde eller ej, bør man simpelthen ikke acceptere at blive udsat for internetovergreb.

To billeder. To forskellige piger. Ét valg. Hvem er Krid, og hvem er Kran?

Mere end 13.000 piger har fået deres udseende vurderet, og er blevet rangeret på en lang liste. I fuld offentlighed kunne man på siden finde de ”lækreste” og ”klammeste” piger. Mere end 2.000.000 gange har personer vurderet to piger op imod hinanden. Krid og Kran kan jeg, efter en Googlesøgning, konstatere er en ungdommelig slangbetegnelse for en hhv. lækker og klam pige.

Har det været pigernes eget valg at blive vurderet på hjemmesiden? Nej. Stik imod pigernes samtykke er de mange tusinder billeder og pigernes navne lagt ud på hjemmesiden Kridellerkran.com til rangering, og det er lige netop det, der gør det her så usmageligt.

Jeg anmeldte i går sagen til politiet og forhåbentligt, har det været medvirkende til, at hjemmesiden nu er blevet lukket ned. For mig er det største problem ikke rangeringen i sig selv, men det faktum at billederne er blevet delt af pigerne uden deres samtykke.

Det kan have ekstremt store konsekvenser for pigerne på den måde at blive hængt ud på internettet. Faktisk vil jeg gå så vidt som at kalde det et internetovergreb. Jeg ville selv finde det enormt grænseoverskridende, hvis unge fyre, som jeg formoder det hovedsageligt er, skulle vurdere mit udseende overfor andre kvinders og rangere os på en offentlig liste.

En ny undersøgelse fra Yougov viser, at hver tredje ung ikke bryder sig om at vise deres krop til andre, og på det seneste har der været meget snak om piger, der ikke har lyst til at gå i bad efter idræt. Mange piger tvivler altså på dem selv eller er decideret kede af deres krop, måske fordi de ikke lever op til de skønhedsidealer, de ser i de kulørte modemagasiner. Jeg tvivler på, at ”dårlig” placering på Kridellerkran-listen giver pigerne et ordentligt selvtillidsboost, men tværtimod er med til at påvirke deres negative tanker om egen krop.

Da jeg i går anmeldte hjemmesiden til politiet og efterfølgende skrev om det på de sociale medier, fik jeg meget forskellige reaktioner. Dem der chokerede mig mest var egentlig ikke de drenge, som skrev til mig, at jeg havde misforstået det hele, og hjemmesiden jo bare var spas og løjer, men det var reaktionerne fra nogle piger. En af pigerne skrev: ”AHAHAHAH syge pige man! Sådan er det når man bliver stemplet kran og ik kan tage det”, og flere reaktioner var i tråd med denne.

Jeg har som sådan ikke et problem med, hvis nogle piger ønsker at lægge deres billede op på en hjemmeside for at blive vurderet af en masse drenge. Mit problem er, når det sker uden pigernes samtykke, som det her er tilfældet. Uanset om man ønsker at blive vurderet på denne måde eller ej, bør man simpelthen ikke acceptere at blive udsat for internetovergreb.

Du må simpelthen ikke acceptere, at dine personlige oplysninger bliver delt uden du giver tilladelse til det, hverken hvis det er til en hjemmeside, hvor dit udseende bliver ratet, eller nogen som helst andre steder. Det er dine oplysninger, dine billeder, din krop – og deling heraf skal selvfølgelig ske med dit samtykke.

40 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  Her er i øvrigt et link til en af de ungdoms publikationer hvor Nannas “kære dagbog” skriblerier – formentlig vil finde mange læsere:

  http://www.viunge.dk/

  Til gengæld står det mig lidt hen i det uvisse, hvilke kriterier Berlingske Tidende egentlig bruger i valg af bloggere? 🙁

 2. Af Niels Larsen

  -

  Piger er til alle tider blevet rangordnet af drenge/mænd.

  Medierne skifter, men resultatet er det samme.

  Mon ikke pigerne gør det samme mht. drengene? Og mon ikke bare pigerne har en svagere psyke og lettere ved at hyle op i (forstilt) forargelse?

 3. Af Flemming Lau

  -

  Jeg syntes at det er et paradoks at piger går i luften med vovede billeder af sig selv, mens de er hysteriske og nægter at i bad efter gymnastik timerne. Jeg ved godt at der er uro i hormon spejlet i den alder, men alligevel, den enorme kropsfiksering er tegn sygelig forfængelighed. Vi er vel mere end vore kroppe!

 4. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt forudser jeg frihedssocialisterne samme skæbne som millennials og andre håbløse præmenstruelle tøse blogs a la Zenia Stampe og Anne Lise Marstrand-Jørgensen. De smutter hurtig ud i glemslen. Deres læsersegment findes helt ikke på Berlingske Tidende 🙁

  OG – tak for det 🙂

 5. Af jens andersen

  -

  Der er kommet så mange oplysninger frem om udspionering af kunderne, om misbrug af oplysninger, om identitetstyverier, om svindel og udnyttelse af naive unge, om ubehagelige og skadelige virkninger af at have været med på face-book/fjæs-bog, at man generelt må advare om at lægge private oplysninger og fotos ind. Det klogeste er at holde sig væk fra brug af fjæs-bogen. I det hele taget bør man omgås inter-nettet med stor forsigtighed.

 6. Af jens andersen

  -

  Filtret 21.55

 7. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Jeg anmeldte i går sagen til politiet og forhåbentligt, har det været medvirkende til, at hjemmesiden nu er blevet lukket ned”

  Flot gjort! Jeg fik for nylig nedlagt en Amerikansk FB neo nazistisk side. Ikke at jeg generelt følger sådanne, men kom forbi et grimt menneske der opmuntret mig til at lære mere der på et tidspunkt. Over en uge rapporteret jeg ca. loo kommentarer til FB, kommentarer der relateret til racisme , og mord så sort at man tror det er løgn. Det tog dem en hel uge at nedlægge sitet og havde altså tusindvis af medlemmer. De diskuteret ivrigt hvem det var der havde fået blokeret denne og denne blogger. 🙂

  “Faktisk vil jeg gå så vidt som at kalde det et internetovergreb” Personovergreb ville være bedre..

  “”AHAHAHAH syge pige man! Sådan er det når man bliver stemplet kran og ik kan tage det”, og flere reaktioner var i tråd med denne.”

  Du burde have indført hendes navn her. Borgerlige tøser må man gå ud fra?

  Hvad vi har med at gøre her er et FB der ikke er modereret…Dette gøres via en maskine, som måske er et menneske her og der. Og viser endnu engang at EU skal påtvinge FB til at ansætte moderatorer i de forskellige lande de opererer i, der kan den lokale kultur, rettigheder mv.
  EU må skrue bissen på overfor FB.

  “Til gengæld står det mig lidt hen i det uvisse, hvilke kriterier Berlingske Tidende egentlig bruger i valg af bloggere? :(”

  Vi er alle taknemmelige for at højreradikale Jan, ikke er en af dem ihvertfald! 🙂

  “Mon ikke pigerne gør det samme mht. drengene? Og mon ikke bare pigerne har en svagere psyke og lettere ved at hyle op i (forstilt) forargelse?”
  NBL

  Mon ikke det er de borgerlige mænd der ikke har lært at respektere kvinder, der er roden til alt ondt her? En rød udrykningsbrigade i anstændighed, kunne lære mange blå hjem meget her, således at denne negative arv ikke videreføres!

  “I øvrigt forudser jeg frihedssocialisterne samme skæbne som millennials og andre håbløse præmenstruelle tøse blogs a la Zenia Stampe og Anne Lise Marstrand-Jørgensen. De smutter hurtig ud i glemslen. Deres læsersegment findes helt ikke på Berlingske Tidende 🙁
  OG – tak for det 🙂 ” Jan

  Folket er nu taknemlige for at der ikke kun er højreradikale blogs i berlingske..Var godt nok også på tide at B kom op på politikens niveau her, og gav ytringsfrihed til andre end blot rygklappere for den liberalistiske sag.

  Red pigerne fra de uanstændige blå drenge, der ikke har lært at respektere dem!

 8. Af jens andersen

  -

  Der er meget der aldrig bør accepteres. F.eks. magtmisbrug og politiske/bureaukratiske/juridiske overgreb og svinestreger. Den slags bør principielt ALDRIG accepteres. Man kan blive nødt til at finde sig i ondskaben, men derfra og til at acceptere den er der et stort spring. I Sverige har befolkningen accepteret alt for meget alt for længe, og resultatet er hverdagsterror, elendighed, familietragedier, død og landsdækkende katastrofe.

 9. Af jens andersen

  -

  Der er meget der aldrig bør accepteres. F.eks. magtmisbrug og politiske/bureaukratiske/juridiske overgreb og svinestreger. Den slags bør principielt ALDRIG accepteres. Man kan blive nødt til at finde sig i ondskaben, men derfra og til at acceptere den er der et stort spring. I Sverige har befolkningen accepteret alt for meget alt for længe, og resultatet er en landsdækkende katastrofe.

 10. Af jens andersen

  -

  Der er meget der aldrig bør accepteres. F.eks. magtmisbrug og (rest i filtret)

 11. Af Arvid Holm

  -

  Lovene indskrænker individets personlige frihed af hensyn til andre individers frihed og sikkerhed.
  Kvalificerede personer får demokratisk mandat til at udforme lovene på grundlag af både sund fornuft og hele samfundets gennem mange år indhøstede erfaringer.
  Med lovene er den dybe tallerken opfundet.
  Det kan derfor undre, at lovene knapt nævnes i debat om ordentlig opførsel.
  Debatten vil ofte søge at opfinde den dybe tallerken på ny, når man igen vil fastlægge god opførsel.
  Dette selvom de deltagende debattører sjældent har lovgivernes kompetance og faglige understøtning.
  I stedet er de tit belastet af subjektive særinteresser og manglende fornuft.
  Den umiddelbart relevante debat om adfærd, der er reguleret af eksisterende lovgivning, må dreje sig om lovlydighed og lovhåndhævelse.
  Det samme kan siges om opdragelse.
  Børn og unge burde først og fremmest lære at følge loven.
  I stedet søger man med indlæring af vekslende moral/etik at kvalificere dem til at opfinde den dybe tallerken igen.
  Det er de sjældent så dygtige til som de kvalificerede personer med demokratisk mandat, der allerede har løst opgaven.
  Når alt kommer til alt, er folk kun “lovgivere” hvert fjerde år i valglokalet.
  Alle de andre dage bør de være lovlydige undersåtter.

 12. Af Vladimir Putin

  -

  Må man gøre opmærksom på, at I kære “voksen”-generation lever i den vildfarelse, at I tror på, at dem, der deltager i blogs er dem de udgiver sig for at være.
  Ikke mindst, når det passer med jeres fordomme.

  Således er det ikke sikkert, at en “pige” som skriver grimme kommentarer omkring dette emne er en pige.

  Således er det ikke sikkert, at en “nazist”, som skriver syge kommentarer på FB er andet end en voldsfikseret venstreorienteret person, som så får andre kolleger til at anmelde siden til FB for at få siden lukket, så deres politiske modstandere bliver chikaneret og skal starte forfra.

  Ligesåvel som den ekstreme venstrefløj i Danmark fotograferer demonstranter, som lovligt demonstrerer “For Frihed”, hvorefter flere af dem udsættes for vold og hærværk.
  Et hint er, at disse officielt registrerede “journalister” samarbejder med Anti-Fascistisk Action (AFA).
  AFA optræder iøvrigt formummet med beskyttelsesdragter og ansigtsmasker, så de (ulovligt) undgår at kunne fotograferes af politiet.

  Det er nok helt tilfældigt.
  Ligesom Hitler’s SA.

  Kunne man få “friheds-socialisterne” til at skrive om det?

 13. Af Anders Sørensen

  -

  Ville være glad, hvis vi kan få renset medierne for kvinder, der ikke ser sexede ud. De optager unødig plads, og der er jo ingen, der gider kigge på dem.

 14. Af Tommy Larsen

  -

  Er der nogen der kan forklare mig hvor henne på Facebooks regler og betingelser der står at andres offentlige profilbilleder ikke må bruges uden tilladelse på foreksempel Kridellerkran.dk uden tilladelse?

 15. Af Niels Larsen

  -

  @ Tommy Larsen

  Godt spørgsmål. 🙂

  Et billede lagt på Facebook som profilbillede er i sagens natur offentliggjort og offentligt tilgængeligt – og copyright er dermed frivilligt frasagt.

 16. Af Helge Nørager

  -

  Til Niels, nej billede er Facebooks ejendom, og kan frit genbruges i reklamer og til eventuelle fremtidige begivenheder også om 50 år.
  Det kan også sælges til 3 part, som f.eks et politisk parti, som ønsker belastende materiale på en modstander.
  Det kan faktisk ingen grænser for den økonomiske gavn Facebook kan have.
  Men profil indehaver har ej mere at sige over det billede, det er nu Facebook ejendom.

 17. Af jens andersen

  -

  Ar vid holm er inde på noget med lovene. Er der tale om ironi og satire når der skrives om kvalificerede, dygtige og kvalificerede lovgivere mv? Er det mon løkke, jelved, zenia og pernille osv. han tænker på? Problemet med lovene og reglerne er, at der nu er millioner af dem, de er oftest præget af sjusk, lyssky interesser og asocial hensynsløshed. Hvorfor mener holm at de nyere danske, tyske og svenske love er udformet på grundlag af sund fornuft, etik og erfaringer? (hvorfor er magtudøvelsen så ved at udskifte velfærden, freden og civilisationen med elendighed, terror, krig og barbari?

 18. Af jens andersen

  -

  …. kvalificerede, dygtige og fornuftige lovgivere…(hvilken vits…når man tænker på alle de ulykker og skandaler de lader hagle ned over vi danskere) Se den korte a vis og snap hanen.

 19. Af jens andersen

  -

  M ar strand og ze ni a kan nu uden modsigelse og debat drive vildledende radikal propaganda med støtte fra en konservativ borgerlig avis. Eller er der noget jeg har misforstået?

 20. Af I Sverige er kvinder fredløst jaget vildt

  -

  Ville have skrevet noget om det ragnarok i Sverige der kan være på vej mod Danmark. Men slipper noget gennem c en su ren? Et sandt rædselsregimente overfor de svenske kvinder er i gang. Se snaphanen.

 21. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Ligesåvel som den ekstreme venstrefløj i Danmark fotograferer demonstranter, som lovligt demonstrerer “For Frihed”, hvorefter flere af dem udsættes for vold og hærværk.
  Et hint er, at disse officielt registrerede “journalister” samarbejder med Anti-Fascistisk Action (AFA).
  AFA optræder iøvrigt formummet med beskyttelsesdragter og ansigtsmasker, så de (ulovligt) undgår at kunne fotograferes af politiet.”

  Ha ha….AFA har yderst få medlemmer, derimod har højreradikale voldelige grupperinger rigtig, rigtig mange medlemmer i Danmark. ..Og ja, naturligvis skal højrefløjens nazister have slukket og lukket for ytringsfriheden, når de opfordrer til vold og mord på andre mennesker. Hvis nogen fra Venstrefløjen har gjort samme, så ditto. Men dette er højrefløjens problem i 98% af tilfældene i dag.Og skal absolut være censur for sådanne meninger, ja!! Også af sites der lever af mobning af andre mennesker som de ovennævnte.

 22. Af Lisbeth Sørensen

  -

  BESKED
  “Ligesåvel som den ekstreme venstrefløj i Danmark fotograferer demonstranter, som lovligt demonstrerer “For Frihed”, hvorefter flere af dem udsættes for vold og hærværk.
  Et hint er, at disse officielt registrerede “journalister” samarbejder med Anti-Fascistisk Action (AFA).
  AFA optræder iøvrigt formummet med beskyttelsesdragter og ansigtsmasker, så de (ulovligt) undgår at kunne fotograferes af politiet.”

  Ha ha….AFA har yderst få medlemmer, derimod har højreradikale voldelige grupperinger rigtig, rigtig mange medlemmer i Danmark. ..Og ja, naturligvis skal højrefløjens nazister have slukket og lukket for ytringsfriheden, når de opfordrer til vold og mord på andre mennesker. Dette er ikke hvad “fri ytringsfrihed” betyder af en god grund. Hvis nogen fra Venstrefløjen har gjort samme, så ditto. Men dette er højrefløjens problem i 98% af tilfældene i dag.Og skal absolut være censur for sådanne meninger, ja!! Også af sites der lever af mobning af andre mennesker som de ovennævnte.

 23. Af Niels Larsen

  -

  @ jens andersen – 11. januar 2017 11:56

  Jeg vil opfordre alle til IKKE at læse de blogs fra Stampe og Væmmeligboeren, som ikke kan kommenteres.

  Formålet med blogs er meningsudveksling, ikke envejskommunikation!

 24. Af Jan Petersen

  -

  Man kan vel også udtrykke det på følgende måde. En blog med nul kommentarer er vel af så ringe indhold, at ævlet ikke er værd at læse 🙂

 25. Af ole hansen

  -

  Kan nogen forklare mig hvorfor Chrborg lukker/nedlægger/afskaffer lokale hospitaler i udmærkede bygninger og lokaler, for samtidig at bruge astronomiske beløb på at centralisere ved at slå tre-fem hospitaler sammen til eet hospital, når det eneste der er opnået er at patienter og pårørende fremover skal køre 60-80-100-120-150 km for hvert besøg eller indlæggelse? Tilsammen bliver de syge, de pårørende, ambulancefolk og personale nødt til at køre millioner af EKSTRA/unødige/overflødige kilometer i al slags vejr, nat og dag. Er der ingen grænser for den politiske stupiditet?

 26. Af Niels Larsen

  -

  @ ole hansen – 11. januar 2017 15:21

  Det korte svar er nej.

 27. Af Helge Nørager

  -

  Kan det kaldes et internet overgreb, når psykotiske sagsbehandlere spilder deres arbejdstid, på at snage i borgers Facebook, profiler.
  Hvilke ledere giv dem lov ?.
  Det er i dag sådan at en sagsbehandler aldrig tager en klients journal og læser den.
  Men de snager på sociale medier som gemene voyeur’s, som leder efter tilfredsstillelse ved at glo på andre.
  Og er det egentligt lovligt ?.
  Men når de lystige svende i folketinget kan ses under folketingsdebatter, fjolle rundt med deres fede fingre på touchskærme for at være online, og i kontakt med deres mange følgere.
  Kan det ikke undre alt går af helvede til.

 28. Af ole hansen

  -

  8.12 KR I TIMEN….ELLER 3000-5000 KR. I TIMEN

  At Danmark er en JURIDISK GALEANSTALT er der mange BEVISER på. Her er eet af dem.

  Hvis du pga. gangsteres vold og grusomhed bliver underkastet TORTUR i mange, mange timer……eller hvis du pga. lægers eller sygeplejerskers sjusk/sløseri/ulovligheder/grove fejl bliver udsat for mange døgns ulidelige/frygtelige/uudholdelige smerter……ellers hvis du pga. en bilbølles, et firmas eller en kommunes uansvarlige og ligeglade/forsømmelige opførsel får brækket hofterne, ryggen, nakken og begge ben, så du må tilbringe et par år i et angst- og smertehelvede uden lige, hvad synes juristerne/dommerne så at du skal have i erstatning for dine smerter, din angst, dine frygtelige og langtrukne ubehageligheder, dine rædselsfulde oplevelser hvor hvert minut føltes som en time, og hver dag som en måned.

  Det skal jeg fortælle dig. 8.12 kr. i timen. Otte kr. og tolv øre i timen. Ja, du læste rigtigt. “Det står mejslet i granit” som et par advokater fortalte mig i sidste uge.

  8.12 kr. er hvad juriststanden/retsvæsnet under en ulykkelig stakkel der er blevet pint, plaget og tortureret halvt eller kvart ihjel. Og som nok har fået årelange traumer og mareridt oveni. Men til sig selv bevilger juristerne gerne sig selv MINDST 3000 kr. i timen for lidt skrivearbejde eller paragrafrytteri.

  Tydeligere kan det vel ikke siges: Retssystemet (og partierne) nærer en OPHØJET FORAGT for alle almindelige mennesker.

 29. Af Helge Nørager

  -

  Ja den reform af sygedagpenge og førtidspensioner som Helle gennemførte.
  Var hendes svendestykke og adgangspas til den internationale elite af nasserøve.
  Hun beviste at hun uden skrupler kunne ødelægge socialdemokratiets profil som en socialt ansvarligt parti, samt sikre sig selv godt med guld og et ridderkors,

 30. Af - Niller

  -

  Ole Hansen 11.01 kl 1521
  Svaret er – strukturreformen og stordrift som Løkke er besat af.
  Så blæse være med de gener og ulemper som rammer dem der har glæde af de mindre sygehuse.

 31. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Tydeligere kan det vel ikke siges: Retssystemet (og partierne) nærer en OPHØJET FORAGT for alle almindelige mennesker.”

  For mange blå, frimurer mv. arbejder i systemet..Man må til roden af problemet før den kan løses..Starte allerede ved uddannelserne og få en masse blå børn frasorteret tidlige fra jurastudiet, sat deres lønninger ned, mv.

  “Og er det egentligt lovligt ?.”

  Ja, det er det utroligt nok..Staten har adgang til alle sociale medier og mailkonti af alle borgere..Få dig nogle fjender der, og de vil følge dig i tykt og tyndt! 🙂

  Eneste mulighed vil ellers være uafbrudt skiftning af konto, servere og navn mv. Jeg ser det kun positivt mht. videoovervågning i gaderne..Og problemet er som jeg ser det, er at de blå pengekriminelle som er værd at følge dem på internettet, overhovedet ikke bliver fulgt..Formentlig kun folk på overførselsindkomst, salafister mv.

 32. Af N. - Niller

  -

  Ole Hansen 11.01 kl 1521
  Det lidt længere svar er ja – Løkkes strukturreform og hans visioner om stordrift uden at tænke på det tryghedsskabende i at have et sygehus i rimelig nærhed af ens bolig.

 33. Af - Niller

  -

  Det er ikke fremmende for debatten at et indlæg først bliver vist med mere end 12 timers forsinkelse fra det er sendt.
  Derfor kan man opleve at jeg har to næsten identiske indlæg her på bloggen.

 34. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “tryghedsskabende i at have et sygehus i rimelig nærhed af ens bolig.”

  At have store hospitaler tillader også mere ekspertise på disse til at håndtere alle slags akutte situationer. ..I længden er superhospitaler af det gode, i så lille et Land som Danmark..Kampen her drejer sig om at få nedlægge alle private sygehuse.

  Vi har ej heller private sygehusjournaler mv. Alle offentlige institutioner har adgang til disse..De er blevet lækket før, og hvis man virkelig tror på at forskningsinstitutter og diverse store arbejdsgivere ikke kan finde ud af få adgang til oplysninger her, eller på sikret sociale konto hvis de er interesseret nok, er man yderst naiv i dag.

 35. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Også lige i dag kommet frem hvorledes Whats app har en åben port til staternes snagning, uanset hvor krypteret man gør det..Løbet er kørt, alt vi gør er overvåget og til næste år, eller i år, med det kontantløse samfund er ethvert produkt vi nogensinde køber i vores liv, hver en rejse vi foretager os på offentlig transport..Alt er registreret..Næste bliver uden tvivl også chips på cykler mv., også ender vi med at alle nyfødte får en chip indskudt for livet.

 36. Af P Christensen

  -

  Apropos “internetovergreb”
  Nu bliver vi snart fri for et af EUs mange Molbo-tiltag

  http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-01-13-glaed-dig-nu-kan-du-snart-slippe-for-dette-irriterende-klik-paa-nettet

 37. Af Helge Nørager

  -

  Lisbeth, der findes en mulighed for at bruge f.eks Ubuntu eller andet Linux.
  Hvis det er til en PC, desværre har udviklingen af UEFI BIOS, på de nyere maskiner givet snedige og luskede uanede muligheder for at snage uden bruges viden.
  Det er et samarbejde med producenter og diverse regeringer.
  Ganske som med mikrodot koder der skrives skjult på enhver jet ink printer / andre typer printere / fotokopimaskiner, for at det er hurtigt muligt at spore afsender af trusselsbreve til præsidenter samt billige udgaver af falske sedler.
  Hvis man er dybt paranoid, brug en krypteret udgave af Ubuntu afviklet på et bundkort uden UEFI BIOS, og brug ikke diverse sociale services.
  Hvis man er totalt paranoid kan en modem opkobling imellem 2 computere som kører DOS, med software skrevet af en selv, være en mulighed.
  Men det er nok klogest at anse alle former for kommunikation, inklusiv breve som åbne postkort der frit kan læses af de regeringer som ønsker det.
  Derfor er kurer eneste nogenlunde sikre metode.
  NSA aflyttede Airbus og spolerede indtil flere handler som i stedet gik til Amerikanske flyfabrikker.
  Det medførte at EU kommission klagede til USA, men guess what.
  De skreg af grin og sagde, bliv dog voksne, vi beskytter vores egen industri med alle midler også industri spionage via de aflytningssystemer som EU selv levere data, penge, radioantenner til, og mandskab til drift.
  EU er til grin og alle seriøse data udvekslinger i multinationale firmaer sker på papir med kurer.
  Og hvem siger at Putin er fjenden, vores venner aflytter vores virksomheder og laver skumle tiltag for at ødelægge EU’s top industrier.
  Sikkerhed og internet samt telefon kommunikation i tale eller som digitale signaler, er en selvmodsigelse.
  Og at USA er vores venner er løgn.

 38. Af - Niller

  -

  Sørensen 13.01 1610
  Det er rigtigt at det med mere ekspertise på supersygehuse var visionen der blev meldt ud i sin tid- så vidt jeg husker talte man om en finansiering på 80 milliarder.
  Men som med så meget andet har dette ændret sig i negativ retning hvor der er blevet beskåret i bevillingerne- så det er et spørgsmålom hvor meget super der er over disse huse i dag.
  Og så er der lige det med transporten frem og tilbage til disse supersygehuse som for mange patienter og deres pårørende kan forekomme uoverskuelige .

 39. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “NSA aflyttede Airbus og spolerede indtil flere handler som i stedet gik til Amerikanske flyfabrikker.
  Det medførte at EU kommission klagede til USA, men guess what.
  De skreg af grin og sagde, bliv dog voksne, vi beskytter vores egen industri med alle midler også industri spionage via de aflytningssystemer som EU selv levere data, penge, radioantenner til, og mandskab til drift.”

  Jeg tvivler at der i virkeligheden ikke er noget at gøre mm. men er IT ekspert og kan forstå at indføre alle Snowdens regler for sikker kommunikation, som han og wikileaks har udgivet.
  Der er ikke tvivl om at vi har overladt hele it systemet til Amerikanske firmaer nu. Og EU skulle overveje at bygge et helt nyt og sikre system op uden mulighed for snagning..Men tvivler at de er interesseret i at få et sådant system heller. Interessant mht. fotokopi maskiner mv. Men ja, forventet det faktisk uden at du havde fortalt mig om det. Samsung advarer nu i alle deres smarttv, som andre produktører, at staten kan høre med i din stue nu. Og uden tvivl kan den også se med. Så smid et tæppe foran skærmen hvis det står i soveværelset..Måske dette Trump ikke gjorde mht. golden showers i Moskva?
  Jeg venter spændt om han var på den “altruistiske modtager side”, eller den “egoistiske giver side”? Måske en dobbelt fetish og begge?

  Bekymrer mig sådan set ikke videre selv, men ærgrer mig over i dag at jeg har uploaded tusindvis af billeder på FB. Vores mobiler har også indbygget spyware der fortæller hver en butik vi besøger, at vi har været der..Og dermed en stat også..Dette misbruges naturligvis reklamemæssigt mv. uden at fortælle os herom..Kan misbruges på utallige måder. Åbenbart er det slet ikke muligt heller blot at slukke for mobilen. Det registreres stadigvæk..Eneste løsning er slet ikke at have en mobil på sig, når man besøger butikker mv.
  De kan naturligvis også optage hver en samtale du laver med mobilen nær, og filme mv.

  Putin har allerede indført et gammelt internt kommunikationssystem i “KGB” der…Det første sted han afskaffet den var mht. hans egne sikkerhedsvagter..

 40. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Og så er der lige det med transporten frem og tilbage til disse supersygehuse som for mange patienter og deres pårørende kan forekomme uoverskuelige .”

  Jeg finder det overdrevet luksus snak..Der er ikke langt til et sygehus fra noget sted i landet, når man sammenligner internationalt. Rigtig meget ekspertise mæssigt og behandlingsmæssigt, og spare mæssigt, via at koncentrere det hele på færre sygehuse. Så kan man satse endnu mere på et ordentligt sygehus.

Kommentarer er lukket.