Gangsters paradise?

Af Leif Donbæk 57

Nørrebro holder det ægte, på Nørrebros præmisser, og med mindre man er klar til at besætte bydelen, så må problemerne løses i fællesskab med beboerne, for på Nørrebro er det den eneste vej, der virker.

Nørrebro, bydelen alle har en holdning til – eller rettere, alle de holdningsstærke i hvert fald. De har som altid en skarp holdning, men sjældent er den, for så vidt angår Nørrebro, bebyrdet med viden om bydelen, den allestedsnærværende bandekonflikt eller blot et minimum af historisk viden omkring, hvad bydelen har set af konflikter de seneste par årtier eller tre.

Men den slags bagateller har jo sjældent stoppet et klikliderligt holdningsmenneske – nej tværtimod, når det drejer sig om Nørrebro, så virker det til, at der er en klar korrelation imellem manglende viden om Nørrebro og så viljen til at fremkomme med bastante standpunkter, om hvorledes hverdagen er på Nørrebro.

Men forstå mig ret, dette er ikke et apologetisk defensorat, nej tværtimod – som Nørrebroer fra jeg var 2,5 år gammel og indtil for ganske nyligt, så ved jeg, på linje med alle andre fra bydelen, at tingene langt fra er perfekte derinde. Og at de ikke har været det i lang tid.

Tværtimod. Nørrebro har massive problemer, og var Nørrebro et land, ville gennemsnitslevealderen være lavere end Albaniens, der er massiv fattigdom på mange af blokkene, og parallelsamfundene trives i krogene.

Men alligevel kan jeg ikke undgå at føle mig kaldet til at korrigere et par af de vildeste påstande i debatten. Og lad os, på passende facon, starte med den mest typiske misforståelse omkring Nørrebro. Nej, Nørrebro er ikke én ting, det er en gigantisk landsby bestående af en række mikrokosmos ofte uden stor sammenhæng imellem områderne, der kan ligge 20 meter fra hinanden geografisk og tusind mil mentalt.

Fra Blågårds Plads’ rå charme og årtiers lange bandehistorie, til ”lille Aarhus”, eller bedre kendt som Sankt Hans’ torvs hipsterparadis, hvor alle fra ”den rigtige side” af Nørrebrogade aldrig vil føle sig hjemme – til Lundtoftegades evige blokke på Danmarks længste, kedeligste og mest grå gade.

Områderne er vidt forskellige, ja faktisk var det sådan, at dengang jeg i slut 00’erne var ansat som projektmager i Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning med projekter omkring møgunger, der delte vi Nørrebro op i 14 skarpt adskilte kvarterer.

Og for på endnu mere præcis facon at beskrive hvor skarp opdelingen er, så kan jeg fortælle, at jeg er opvokset på Blågårds Plads, der ligger måske 1,5 kilometer fra Lundtoftegade (som er et andet bandepræget område), og indtil jeg var 25 år gammel, havde jeg aldrig været i Lundtoftegade – sådan nogle som jeg, børn af Blågårds Plads, vi hørte ikke hjemme der.

Men nu da vi har slået fast, at Nørrebro ikke bare er én ting, men derimod mange – hvad så med hvad Nørrebro ikke er?

Nørrebro er ikke i undtagelsestilstand, men ingen tvivl – bydelen har sit hyr med kriminelle bøller med skydevåben.

Nørrebro er ikke en Shariazone, og der findes ikke et ”shariapoliti”, om end visse boligblokke har seriøse problemer med islamister, og Hizb-ut-Tahrir har en (for) stærk tilstedeværelse på Nørrebro, og den sociale kontrol i visse grupper er stærk.

Nej, bøsser bliver ikke tæsket på Nørrebro, om end visse af minoritetsmiljøerne har seriøse udfordringer med at acceptere homoseksualitet, så kan mænd godt gå ned af Nørrebrogade og holde i hånden – ligesom at det ikke er frygt, men lysten til at gå på bredere gader, der har fået Priden til at gå en anden rute.

Nej, alle på Nørrebro ryger ikke hash, men en legaliseringen af hashen ville da hjælpe med at løse en del af problemerne. Om end det heller ikke er nogen mirakelkur.

Og listen kunne forsætte. For Nørrebro er mange ting og mange farver, men mest af alt er Nørrebro gråzoner – det er her man kombinerer landets stærkeste naboskab med nogle af landets værste bander. Det er her, man kombinerer de mest hjælpsomme mennesker i Danmark med de mest asociale kriminelle røvhuller, og ja, det er også her, hvor tingene aldrig er så simple, som klikliderlige holdningstyper gerne vil gøre dem til – det er her, hvor alt både er gråt og regnbuefarvet.

Nørrebro holder det ægte, på Nørrebros præmisser, og med mindre man er klar til at besætte bydelen, så må problemerne løses i fællesskab med beboerne, for på Nørrebro er det den eneste vej, der virker.

57 kommentarer RSS

 1. Af Jørgen F.

  -

  Der blev med de dobbelte statsborgerskaber åbnet for en ladeport.

  Den danske retspolitik har hidtil været bundet op omkring den sociale deroute og udstødelse kriminelle hidtil har risikeret. De lave strafferammer en konsekvens heraf.

  Men med den mellemøstlige indvandring har vi dog fået borgere , der intet risikerer socialt – ud over fængselsstraffen – ved at begå kriminalitet. En arbitrage mulighed er dermed skabt og den udnyttes groft.

  Samfundet pumpes derfor på alle tænklige måder for værdier og ydelser – pengene overføres risikofrit til hjemlandene – halvdelen af livet leves i luksus i hjemlandet. I f.eks. Beirut kan ingen længere bo uden indkomst fra vesten – så dyre er huspriserne blevet der.

  Man er her lige indtil jorden for alvor brænder under en – så smutter man på pension ved Middelhavet.

  De dobbelte statsborgerskaber gør det bare endnu nemmere at have 2 økonomier , 2 identiteter. En i hjemlandet en i Danmark.

  Vi er idioter – og det værste er – vi ved det, og skændes med hinanden istedet for at handle.

 2. Af Jan Petersen

  -

  En årlig udgift på 33 milliarder (2014 opgørelse) – i dag logisk set over 50 milliarder – for ikke-vestlig indvandring (læs Mellemøsten) . . . er et vanvids projekt ud over enhver beskrivelse. Ja vel ret beset – en direkte hån mod hårdtarbejdende danske skatteydere, der lægger ryg til det forbandede svineri. Eftertidens dom bliver hård over den politisk korrekte femte kolonne virksomhed!

 3. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Holder det ægte”…

  Så kalder du vel også København for “Havnen”, ligesom som en anden, tilflyttet gangsterromantiker, der er flygtet fra Hillerød, har for vane.

  Når man åbenbart føler, at det er nødvendigt, at anstrenge sig så meget for, at spille “streetsmart” storbybo med gangsterattituder, så er det indlysende, at det skyldes, at man stadig føler sig som en bonderøv inderst inde, og derfor hele tiden har brug for at “bevise”, at man er mere “københavnsk” – hvad dét så end vil sige – end de indfødte københavnere…

 4. Af Daniel Thompson

  -

  @ Jan Petersen

  Gad vide hvor mange penge, du kunne inddrive, hvis du nu foretog dig noget produktivt frem for at sidde på div. debattråde og brokke dig over indvandrere?

 5. Af Susanne Mikkelsen

  -

  Tja, nærhed kan så åbenbart også gøre blind / fordomsfuld.

  Mht. Priden er du helt galt afmarcheret. Det ER pga overfald den i dag starter på Frederiksberg.

  Flere af mine bekendte var med da den sidste gang udgik fra Nørrebro – de blev .med et godt ord stenet ud. Det er en journalistisk skændsel, at det aldrig rigtigt er blevet beskrevet.

 6. Af Hr. J Ha ns en

  -

  Blogger korpset i Berlingske.

  En debatredaktør hvis holdningerne og fordomme tidligere afhang af arbejdsstedet. Der har dog ingen fleksibilitet været på det sidste.
  Bloggere som afviger fra partilinjen fyres empatisk. Empatisk hvad angår redaktøren. Fyrede kan læse om det i aviserne.
  Debatredaktøren boede i en kort periode på Nørrebro. Dette har efterladt hende dybt traumatiseret.
  Hvorfor alle hendes indlæg omhandler Nørrebro. Så vidt man forstår, så er hun dog trygt tilbage i Cafe Latte miljøet på Østerbro.
  Hun raser dog over betjeningen på cafeerne på Østerbro. Tjenerne lægger ikke rigtigt mærke til hende. Så de får ingen drikkepenge.
  Hendes køleskab anvendes fortrinsvis til neglelak og Chablis. Hun drikker dog sjældent Chablis om morgenen. Beretter hun.
  Engang var hun radikal og ville omstyrte kongehuset. Men et ophold hos TV2 klarede begreberne. Og fik hende på mere fornuftige tanker.

  En chefredaktør som angiveligt er et moderne menneske.
  Eller i det mindste så moderne som en chefredaktør på Berlingske kan blive det.
  Redaktøren går ind for frihed og ansvar.
  Avisen redaktionelle linje påvirkes dog ikke af dette. Alt kan jo overdrives.
  Chefredaktøren afskyer ytringsfriheden. Ligesom hans kvindelige forgænger.
  Nidkært censurerer han sin blog. Indlæggene til hans blog kan derfor tælles på få hænder. Chefredaktører udviser sympati og forståelse for USA`s nyeste præsident. Han deler sol og vind nogenlunde lige.

  En ”kulturforsker” som afskyer andre kulturer. Med mindre de opholder sig mindst 10000 kilometer væk fra Danmarks kyster.
  Ofte kommer han galt af sted i sine blogs.
  Hans blogs er som oftest bygget op på begivenheder som aldrig har fundet sted. Eller oplysninger som normalt “pålidelige” kilder videregiver til kulturforskeren, når han bevæger sig væk fra ”kulturforskningen” og ud i det virkelige liv.
  Han er dog langt fra den eneste blogger i Berlingske som ikke lader sig distrahere af kendsgerninger.

  En kvindelig præst som udtrykker sympati og forståelse for breiviks handlinger. Hun prædiker ikke guds ord om barmhjertighed og medmenneskelighed.
  Tværtimod må man vist sige.
  Kun hvis vi erkender det dystre i os, og bekender vores synder venter frelsen på os. Hvis undertegnede har forstået hende ret.
  På det seneste har hun tillagt sig en fobi imod kvindefodbold. Fikst kombineret med islamfobi.

  Endnu en kvindelige præst huserer som blogger. Hun er krigsliderlig. Og optræder næsten dagligt i de kulørte ugeblade. Som ovennævnte præst så tror hun på det onde i vi mennesker.
  Hun har en rationel holdning til menneskelige lidelser, når lidelserne foregår langt fra præstehaven. De muslimer som dræbes af vores bomber vandrer ikke over grænserne til Danmark.
  Til gengæld græder hun som pisket, når liget af en dansk soldat som deltager i besættelsen af andre lande sendes hjem til Danmark.

  En hysterisk og kolerisk minister. En anden blogger som undertegnede har nævnt i dette indlæg skriver, at ministeren har storhedsvanvid. Ikke helt utænkeligt.
  Han er tidligere justitsminister.
  Blandt hans forgængere som justitsministre finder vi landsforrædere og kriminelle.
  Man skulle næsten tro at alle justitsministre var fra Venstre.
  I dette ministerium holdes traditionerne i hævd.
  Ministeren og bloggeren er statsministerens trofaste følgesvend rundt på de interessante steder i København. Dette gør ham fortjent til ministerposter.

  En spindoktor fra Liberal Alliance. Som hårdnakket påstår, at hun er en selvstændig skribent og debattør.
  Hun raser over, at socialisterne er de svagestes beskyttere. Og andres. Det ligner heller ikke noget.
  Den selvstændige skribent mener, at det er sundt og naturligt for de udstødte og udsatte at være fattige og sultne.

  Den mest respekterede blogger på avisen må dog uden tvivl være en tidligere udenrigsminister. Nu dog kun en nostalgisk koldkriger som drømmer om de gode gamle dage under den kolde krig.
  Han beskriver i sit CV, at han har et stort kendskab til forhenværende diktatorer og lignende godtfolk. Som han omgås meden stor fornøjelse.
  Foruden at han er medlem af tænketanke. Alle hans blogs omhandler Rusland og landets diktator. Som udenrigsministeren, undskyld forhenværende udenrigsminister, ikke rigtigt synes makker ret.
  Som kulturforskeren baserer koldkrigeren ofte sine indlæg på udsagn fra pålidelige personer, som han netop har mødt på gaden.

  Det ungdommelige varetages for øjeblikket af en pige som truer med at stikke en lige højre. Hun skriver som ”vi” og ”jeg”. Og anfører at alle hendes postulater er baseret på gætterier.
  Det tror man gerne.
  Hun stiller store krav til politikerne. Gad vide om politikerne ved det?
  Også denne blogger mener, at lidt fleksibilitet med sandheden er på sin plads. Og har begivenhederne ikke fundet sted i dag, så finder de sikkert sted i morgen eller overmorgen.
  Kriminalitet i Danmark skyldes, at Danmark har underskrevet diverse konventioner.
  Fastslår den højre slående jurist studerende uden slinger i valsen.
  Man må formode, at hun ender som anklager, hvis studierne gennemføres. Som andre bloggere går hun ind for frihed og ansvar. Dog ikke frihed for dem som hun får på anklage bænken.

  Blandt bloggerne finder vi to tidligere soldater som har deltaget i Danmarks overfald og besættelser af andre lande.
  Begge er konservative. De er yderst troværdige. Eller i det mindste fortæller de sandheden som den er blevet berettet for dem.
  Uden tvivl gode soldater som ikke spilder tiden med selvransagelse og eftertanke.
  Og kan man forlange mere af gode soldater og konservative?
  Ingen af de to soldater kan desværre binde et slips ser man på billederne.
  Den slags er uden tvivl normalt i Hæren.
  Men det siger sig selv, at de to sjusket klædte konservative ikke kan bruges i Søværnet.
  Her er der orden i tingene.

  En blogger er medlem af Venstre. Hvilket han ærligt vedkender.
  Uden at skamme sig åbenlyst.
  Han forlanger, at man forholder sig til hans debatoplæg.
  Hvilket er ret usædvanligt i Berlingske, hvor vi ofte kommer vidt omkring.
  En ting gælder dog for alle blogs.
  Et hvilket som helst emne vil uvægerligt ende i muslim bashing. Om så udgangspunktet var salg af sydesalt fra Læsø.
  Denne blogger førte valgkamp for Løkke under et tidligere valg. I Jyllands posten. Løkke tabte dette valg. Men på bloggen i Berlingske er der styr på tingene.

  En blogger påstår hårdnakket at han er socialist.
  Ligesom højrefløjens bloggere så er frihed og ansvar også noget for ham.
  Men påstod denne blogger ikke, at han var socialist, så ville ingen såmænd have haft ham mistænkt for at have så afvigende holdninger.
  I forhold til de øvrige bloggere på Berlingske.
  Men man skal ikke udæske. Og udskille sig fra mængden. Så fyres man hurtigt som blogger i Berlingske..

  En blogger fører uopfordret værdikamp for DF. Må man formode.
  Han tilhører nu den yderste højrefløj. Men var tidligere socialist.
  Men venstrefløjen forstod ikke hans genialitet.
  Hvorfor han fandt selskab på højrefløjen.
  Her er han en værdsat personlighed fremgik det af mange indlæg. Nu har han så lukket af for indlæg.
  Roserne blev måske for overvældende.
  Han er fascineret af ”all-right-bevægelsen”.En bevægelse som har mediernes positive bevågenhed.

  Den sidste blogger som man vel bør nævne, det er en blogger som ikke længere er blogger.
  Desværre. Er der ikke mange på højrefløjen som siger.
  Hun er intelligent, velskrivende, fagligt kvalificeret, empatisk, respekteret og meget vidende. Dette kom debatredaktøren for øre. Som så sig nødsaget til handling.
  Debatredaktøren konkluderende, at bloggeren ikke passede ind i blogger korpset på Berlingske.
  Bloggeren blev fyret midt om natten igennem medierne.
  Bloggeren kunne læse om afskedigelsen i BT allerede den næste morgen. I Berlingske er der ingen plads til udskejelser.
  Og en blogger kan ikke have værdier som er dimentralt modsatte af debatredaktørens værdisæt.
  Eller mangel på samme.

 7. Af bent jensen

  -

  Udgiften til indvandring er langt højere end j an pe ter sen angiver. Den er ca. 200 milliarder kr. pr. år. Det er bl.a. derfor at vores velfærds- og sundhedssystem og hele infrastruktur bliver ringere og dårligere for hvert år.

 8. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “…faktisk var det sådan, at dengang jeg i slut 00’erne var ansat som projektmager i Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning med projekter omkring møgunger, der delte vi Nørrebro op i 14 skarpt adskilte kvarterer.”

  Var det et led i projekt Bydelsløft, som Thorkild Lauesen blev håndplukket til at lede, da han blev løsladt fra fængslet?

  Thorkild Lauesen var medlem af den venstreradikale, antisemitiske terrororganisation, Blekingegadebanden – og senere chef for Projekt Bydelsløft på Nørrebro.

  Blekingegadebanden stod bag bankrøverier, havde kidnapningsplaner, og opbevarede et større våbenarsenal i en almindelig beboelsesejendom – udover, at de førte et arkiv over danske jøder…

 9. Af Jan Petersen

  -

  @ Daniel Thompson, hvis du ellers har forstået, hvad jeg skriver – så kan der med lethed spares minimum 50 milliarder årligt, hvis man returnerede en flok dovne uduelige individer tilbage til Mellemøsten – det er faktisk en ret produktiv tankegang 😉

 10. Af bent jensen

  -

  Nørrebro er jo blot eet af de snesevis af områder hvor der er store problemer med parallelsamfund og kriminalitet mv. Om få år vil vi sikkert have svenske tilstande i det meste af Danmark. Og bare til nu har Christiansborgs kortsynede, kyniske og asociale politik udsat utallige danskere for et hav af ulemper, besværligheder, ulykker og dødsfald. Fremover bliver det kun værre og værre.

 11. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt ved jeg da godt, at de samlede udgifter til hovedløs indvandring er langt højere end de 50 milliarder, jeg nævner. Men for ikke at blive beskyldt for overdrivelser, holder jeg mig til dokumentarbar fakta!

 12. Af Birger Nielsen

  -

  Nej, det er muligt at ikke alt på Nørrebro er “sort”, men de forskellige problemer med de muslimske indvandrere tårner sig da mere og mere op.
  Har aldrig forstået, hvorfor den frelste danske venstrefløj ustandselig tager de “stakkels” indvandrere i forsvar. Muslimer er generelt udemokratiske, religiøse, kvindeundertrykkende og intolerante mennesker. Jeg siger generelt – der findes sikkert undtagelser. Bør det ikke stride klart mod, det som venstrefløjen gerne vil stå for ? Er det ikke dobbeltmoral og hykleri?
  Som morfar til tre dejlige børnebørn kan jeg godt frygte for deres fremtid. Integrationen går klart i den forkerte retning, flere og flere muslimer synes at hylde deres fordummende middelalderreligion. Ikke før mennesker forlader disse religiøse dogmer og kvinderne aflægger deres fornedrende klædedragter, ikke før vil der ske fremskridt.

 13. Af bent jensen

  -

  Indlæg om “indre” trusler kom ikke på….?

 14. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “…de samlede udgifter til hovedløs indvandring er langt højere end de 50 milliarder…”

  Når man tænker på, at Egon Weidekamps og Pelle Jarmers formål, med at bortsanere de mange nedslidte, men billige boliger på Nørrebro var, at “skaffe ordentlige skatteydere” til byen, i stedet for alle de ufaglærte, højrøde arbejdere, og venstreradikale evighedsstudenter, der boede i de billige boliger, så må man sige, at projektet er mislykket.

 15. Af Jan Johansen

  -

  Vor Herre bevares! Jeg kunne ikke leve sådan et sted. Det ligner til forveksling steder, vi hørte om tidligere og forsåvidt også nu i USA. Da talte vi meget om, at den slags elendighed efterfølgende ville dukke op i Danmark sådan ca. 10 år senere. Det holdt stik i mange år, og det fortsætter åbenbart stadig men nu med forstærket styrke. Hvorfor skal ganske almindelige mennesker, hårdtarbejdende mennesker og deres børn og unge, finde sig i dette her. Det er ganske enkelt urimeligt. Kun de mest robuste slipper ud af det helvede, forudsat at de har et nogenlunde velbetalt arbejde og dermed er i stand til at finansiere et nyt bosted. De andre, dem uden arbejde og de lavtlønnede, har ikke noget andet valg. De er stavnsbundende til at forblive i et miljø, som i den grad “trækker tænder ud”. Og hvad med deres børn og unge? Er det rimeligt, at de skal vokse op under de vilkår? Kun de færreste klarer sig igennem, men det forudsætter, at de har nogle ansvarsbevidste forældre, men hvor der kun er en forælder, er det sikkert meget vanskeligt. Det er simpelthen urimeligt det her. Hvordan kan man forvente, at disse børn og unge skal komme helskindet gennem de første leveår og siden klare sig igennem 10 års skolegang uden problemer. Det er aldeles vanvittigt. Derfor skal politikerne helt ud af starthullerne og sætte massivt ind over for de problemer, der er så belastende for en normal livsførelse på Nørrebro og lignende steder. Sker det ikke her og nu, bliver situationen uden tvivl bare værre og værre. Få gjort op med de forfejlede konventioner i EU og FN, så vi kan få udvist de brådne kar, der skaber utålelige forhold for de mange, der vil “fred her til lands”!

 16. Af Flemming Lau

  -

  Mon ikke den Islamofile Daniel Thomson kunne bidrage lidt mere konstruktivt, ved at forholde sig til indlægget, fremfor at skyde på et sendebud.

 17. Af happybrexit heimlich

  -

  Nørrebro og Amager er tabt, men heldigvis ikke Hellerup eller Amalienborg. Danskernes nederlag i bandekriget føjer sig til de utallige andre nederlag vi danskere har lidt på grund af infamt dårlig ledelse: De sønderjysk krige, tabet af Norge, tabet af Skåne, Halland, Blekinge, Jaemtland, Rygen, Holstein, Estland osv. osv. Dorske politikere i regeringen og tyskere på tronen -her går det godt tralalala -jeg længes efter Waldemar tiden.

 18. Af Svend Jensen

  -

  Der er ingen grund til at klistre invektiver på Nørrebro.
  Bydelen er bare på vej til at blive en permanent udstillingsplads, som vil vise os danskere, hvorledes et rent muslimsk samfund er indrettet.
  Nørrebro bliver en slags miniGaza, hvor muslimsk kultur og talent for organisering fremvises af entusiastiske originale skuespillere 24/7 – året rundt.
  De nys installerede indbyggere skal nok selv sørge for at holde bydelen etnisk ren og ubesmittet fra de fjendtlige kristne nabobydele. De kan også, hvis de ønsker det, omdøbe den til Nørreraqqa.
  Der burde installeres videokameraer alle steder i Nørrebros moskeer, gader og pladser. Kameraerne kobles til en ny landsdækkende TV-kanal, der sender 24/7.
  På den måde kan alle danskere orientere sig om materien og selv bedømme, om islam er en multikulti-berigelse eller ej – men integration bliver der sgu nok aldrig.

 19. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt må en undrende dansk befolkning vel spørge sig selv om – hvad det egentlig er for et femte kolonne ekkokammer, de har valgt til Folketinget?

 20. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos Nørrebro et andet B.dk inlæg om emnet:

  Pernille Vermund: Nørrebro er tabt
  https://www.b.dk/kommentarer/pernille-vermund-noerrebro-er-tabt

 21. Af ole Andersen

  -

  National geographic bringer også oplysning om na zi sternes, kommunisternes og islamisternes ufattelige forbrydelser mod millioner af sagesløse mennesker. Men se også den korte avis, 24nyt.dk, 180gra, snapha og you tube (merkels migrant crisis) om hvordan politiske kliker spiller et djævelsk hasardspil med Europas, Sveriges og Danmarks velfærd, fred, sikkerhed og hele fremtid

 22. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er Den Korte Avis et glimrende medie, hvis man vil følge lidt med i den virkelige virkelighed, som traditionel mainstream medier absolut holder snotten langt fra. Her er den seneste udgave af net siten:
  https://denkorteavis.dk

 23. Af H Nielsen

  -

  RYD LORTET

 24. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt altid meget interessant at observere, når en af de ressource stærke – i dette tilfælde fihedssocialisten Leif Donbæk – afslutter en uddannelse som jurist og får et fedt job som advokatfuldmægtig, så forlader socialisten den synkende skude – Nørrebro. Hvorfor nu det? Multikulturelle Nørrebro må da ellers være enhver utopisk socialist drømme scenarie!

 25. Af H Dahl Clausen

  -

  Meninger brydes i en åben debat- Her på bloggen er der vel mere tale om en lukket fest for de få med de “rigtige meninger”.

 26. Af Jan Petersen

  -

  AF H DAHL CLAUSEN – 25. AUGUST 2017 19:23

  Hvad mener du i øvrigt selv – hvis du overhovedet har nogen mening ?

 27. Af Flemming Lau

  -

  Succesen på Nørrebro afhænger i første omgang om at anklagemyndigheden for held til at overbevise domstolen om at Shuaib Khan skal udvises for bestandigt. Spørgsmålet er så om hvorvidt eller snarere i hvilken grad, domstolen er “bange” for den europæiske menneskerettighedsdomstol. Får de held til det, er det bare om at fortsætte de næste år med at følge succesen, så Donbæk kan flytte hjem igen.

 28. Af carsten høi

  -

  Det er svært at holde sig tilbage når unge og totalt naive Dornbæk blogger!
  Han skulle holde sig til de juridiske papirer på kontoret. Samme Dornbæk som for et
  par måneder siden pralede af at han havde råd til at “flygte” til Nordhavn og drikke
  chardonais på altanen forsvarer nu forholdene, som de sidste par uger har udviklet sig
  i helt forkert retning. I stedet burde unge Dornbæk have holdt stilen og sagt: heldigvis
  er jeg væk fra junglen og skydeteltet!
  Hr Dornbæk, jeg boede på Tagensvej og Nørrebro i 80erne og 90erne og stedet er ikke til
  at kende nu. Hvor mange minigazaer kan Danmark klare? Vi har jo ikke en israelsk hær til
  at beskytte os- ingen i Danmark tænker på personlig sikkerhed. Politiet og hæren- glem det!

 29. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt som jeg skrev, da denne blog startede. Begrebet “frihedssocialist” er simpelthen falsk varebetegnelse. Det er fake news, så det klodser 🙁

 30. Af P Christensen

  -

  Venstrefløjens ledelse har begået klasseforrræderi overfor arbejderklassen/lønmodtagerne.
  Nørrebros forandring fra arbejderkvarter til indvandrerghetto er det mest eklatante eksempel.
  Selv har venstrefløjens ledelse siddet i behagelig sikkerhedsafstand fra
  de problemer de har skabt for lønmodtagerne.
  Qua venstrefløjens akademisering har dets ledere løn- eller boligmæssigt
  været behageligt fri for at omgåes proletariatet og kan omkostningsfrit
  have holdninger der har kostet andre dyrt.

 31. Af per bro

  -

  “landets stærkeste naboskab”…. man kan sguda ikke sige hvilket sted i landet der har det stærkeste naboskab. Drop alt det propagandistiske lort og tal som et normalt menneske…jeg er TRÆT af selvfede bloggere og fake-politikere. VÆR DIG SELV ELLER SKRID !

 32. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Løsningsforslag til banderne

  1. Øg samarbejdet med de lokale beboere.

  2. Hvad er de lokale beboers krav og ønsker? Hvad er de glade for og hvad er de utilfredse med?

  3. Øg samarbejdet med de lokale front figurere og ledere. Det kan være alle fra sportstrænere, lærere, pædagoger, socialrådgivere, præster, imamer, forældre osv.

  4. Hold jævnlige møder med de lokale beboere om situationen og hvilke tiltag, der kan gøres brug af i området.

  5. Fokuser på belønning, straf, konsekvenser og sanktioner ift. bekæmpelsen af banderne.

  6. Undersøg hvorfor de unge bliver tiltrukket af banderne? Hvad er det de unge forventer, og savner og har brug for? Er det fordi, de har behov for at få et ståsted i samfundet ligesom alle de andre? Eller er det fordi, de har behov for at få accept, respekt og godkendelse. F.eks. har de unge behov for et (socialt) netværk, et job, en bolig og adgang til andre materielle goder?

  7. Sørg for at forberede et planlagt og systematisk program, der giver de unge, som er havnet hos bandegrupperne, ligelige chancer og muligheder i uddannelses- og erhvervsbrancherne.

  8. Sørg for at følge, hjælpe og støtte disse unge tæt i deres forsøg og indsats på at melde sig ud af bandegrupperne.

  9. Sørg for disse unges sikkerhed, da de kan være udsat for pres, tvang og trusler fra bandegrupperne.

  10. Det duer ikke at presse, tvinge og behandle de unge bandemedlemmer dårligt til noget, som virker anstødeligt og uønskværdigt. Dette vil blot gavne bandegrupperne, fordi staten og ordensmagten signalerer om at straffe og stigmatisere de unge bandemedlemmer. Negative forslag om at sende de unge bandemedlemmer til f.eks. fængsler, øer, til Sverige for at fælde træer og m.v. vil blot forværre situationen og øge disse unges beslutsomme tilslutninger til bandegrupperne.

  11. Lad staten (PET) infiltrere bandegrupperne for ligesom at afslutte/afløse bandegrupperne til et godt formål. I nogle lande samarbejder staten direkte/indirekte med bandegrupperne for at holde dem i tæt skak.
  Og desværre er virkeligheden det modsatte i nogle lande, hvor bandegrupperne fungerer som statens (den dybe stats) skygge/lange arm til formål at få ram på nogen/rivalerne.
  Håber ikke, at det er tilfældet i Danmark, for så får vi aldrig løst bandeproblemet i landet.

  12. Hold op med nægtelsespolitikken overfor borgere med anden etnisk, kulturel og religiøs baggrund. Accepter og respekter dem som de nu er. Fokuser på integration og ikke assimilation.

  Løsningen er hverken mere politi, militær eller mere våben.
  Løsningen er at have en god og menneskelig attitude, tone og retorik. Det er faktisk besindighed, tolerance og gensidig respekt. Det kan ikke være mere svært og vanskeligt.

 33. Af Karsten Søberg

  -

  Du beskriver lige præcis alt det, som en hel del klartseende danskere mere end aner kontuerne af allerede. Ghettoen Nørrebro ser sådan ud indenfor den nærmeste fremtid. Hvorfor skulle det gå anderledes i Kbh. end i andre storbyer i verden, når vi importerer kulturfremmede, voldsparate mennesker i stort tal?

 34. Af P Christensen

  -

  Løsningforslag vedr. banderne:
  Smid alle uden danske statsborgerskab ud i hoved og røv.
  Eller giv dem frikadeller i stedet for bistandshjælp.

  Danskerne er gennem årtier blevet groft sjoflet af egne partier, der har ladet
  levebrødsindvandrere immigrere herop i hobetal, hvor især venstrefløjen har
  vartet dem kritikløst op – for primært lønmodtagernes skattemidler.
  Takken har været parallelsamfund og nu grov bandekriminalitet.

  Venstrefløjen har sjoflet arbejderklassen – udøvet groft klasseforræderi.

 35. Af Dan Barfod

  -

  Men der er ingen jøder med kalot, de får nemlig tæsk.??

 36. Af Svend Jensen

  -

  @MEHMET SAMI GÜR – 26. AUGUST 2017 1:00
  Hr. Gür’s 12 forslag er alene støj, sand i øjnene, tom retorik og symbolpolitik overfor de naive godtænkende kristne.
  Kun benhård intolerance påvirker de muslimske afvigere. Ved det mindste vrøvl med de unge muslimske drenge, skal de prompte udvises. Vil deres ejerlande ikke modtage dem, skal de straks overføres til en lejr beliggende på en øde sted i Grønland, indtil de kan hjemsendes. Fjendtligt indstillede udlændinge må ikke kunne påberåbe sig internationale konventioner overhovedet – kan de ikke lide lugten i Danmark er de velkommen til at fise hjem.
  Løsningen er at muslimer får en god og menneskelig attitude, tone og retorik overfor danskerne. Det er faktisk besindighed, tolerance og gensidig respekt fra muslimsk side der mangler. Det kan ikke være mere svært og vanskeligt.
  Hjælper det ikke er Løsningen mere politi, militær, overvågning, straf og mere våben. Opfører man sig som et dyr, skal man behandles som et dyr.

 37. Af Flemming Lau

  -

  Det danske samfund og danskerne har i mere end 40 år søgt at række hånden frem til muslimerne og deres ” gensidighed” har overvejende bestået had, fjendtlighed, socialmisbrug , vold og drab som ” tak”.
  Man skal gøre sig klart at assimilation og integration, ikke indgår i en islamisk begrebs verden. Som følge deraf vil man se en yderligere rekruttering fra “lillebror banderne” til de mere organiserede gangster banderne. De muslimske samfund ser denne proces til yderligere destabilisering af det danske samfund, og forøgede bevillinger til den islamiske sag. Det er iøvrigt samme billede i hele Europa. Derfor skal håndbremsen trækkes!

  1. Politisk og myndigheds enegang indtil konventioner og anden lovgivning er på
  plads, så udnyttelsen og misbruget af det åbne og demokrati stoppes!
  2. Stop for fætter og kusine ægteskaber som har medført en eksplosion af
  degenerede og svært retarderede muslimske børn på vores omsorgsinstitutioner.
  3. Stop for udemokratiske muslimske friskoler, som udklædnings anstalter for
  morgendagens gangster og terror virksomhed.
  4. Stop for samarbejde med de lokale muslimske kræfter, der under hånden kun har
  destabiliseringen af Danmark for øje. Flere muslimske såkaldte positive
  rollemodeller, har med tiden, vist sig at være dybt kriminelle. Det være sig Imamer,
  lokalpolitikere, tidl. officerer, og politifolk. Man kan kalde det en kulturkonflikt
  eller sige sandheden. Islams æresbegreber er omvendt kristendommens, desværre!

 38. Af Hr. J Hans en

  -

  Early warning signs of fascism.

  Powerful and continuing nationalism.
  Disdain for human rights.
  Indentification of enimies as an unifying cause.
  Supremacy of the military.
  Rampant sexism.
  Controlled mass media.
  Obsession with national security.
  Religion and government interwined.
  Corporate power protected.
  Labor power suppressed.
  Disdain for intellectuals and the arts.
  Obsession with crime and punishment.
  Rampant cronyism and corruption.
  Fraudulent elections.

  From the United States Holocaust Museum

  Man må således konkludere, at Danmark langsomt bevæger sig imod fascisme.

 39. Af Niels Poulsen

  -

  Det er altid sjovt at læse om “Mowgli” og hans semi-autentiske reporter fra “asfaltjunglen”. Han har arbejdet i Netto på Nørrebro. Det har vi andre ikke. Så han alene vide.

  Nu er han så blevet dissident. Jeg ved ikke lige, hvor meget det styrker hans street credibility.

  Jeg synes, at det er dybt problematisk, at Mowgli romantiserer det muslimske og kriminelle Nørrebro.

  Mowgli bruger den rurale term “landsby” om Nørrebro, hvor folk bliver skudt, og hvor en antidemokratisk agenda bliver prædiket i en fremmed ideologis kaserner hver fredag.

  Jeg tænker på DF, som hånligt er blevet associeret med Morten Korch. Men overgår vores ven, dissidenten Mowgli, ikke langt DF i idylliseringen af egen hjemstavn?

  Spørgsmålet er, om der overhovedet er stemmer i det latterlige forsøg på at foregive at være en Nørrebro-homeboy?

  Jeg tror det ikke. På mig virker det lige så uchamerende, som hvis en indbygger fra Hellerup eller Rungsted Kyst priser livet i millionærkvarteret og plæderer for lettelse af topskatten. For “vi”, der er vokset op i “landsbyen” ved bedst, hvor skoen trykker.

  Jeg er personligt er glad for, at kamphelikoptere cirkler over Nørrebro med bevæbnet politi. Det er vejen frem. Bekæmp ild med ild. Med ønsket om, at venstrefløjen må få et rigtigt dårligt valg i Købehavn i november.

 40. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Vi kan læse i Berlingske i dag, at ” Nørrebro er tabt”. Tabt for hvem? Har fru Vermund tabt noget?
  Skal vi nu til at betale for beskyttelse af venninderne fra Nordsjælland, som vi gør for fru Pia Kjærsgaard. Man må spørge, hvorfor tog de to maddamer til Nørrebro? Var det for at spotte lækkre unge mørkhårede mænd, eller var det for at yppe kiv? Seriøs politik er det i hvert fald ikke. Det er letkøbt politik.

  Hvor er det ærgerligt, at begavede, visionære, indsigsfulde og fornuftige mennesker ikke går ind i politik. Vi ser kun fremtidige levebrødspolitikere, som bruger problemer med indvandrere, som springbræt til taburetten. Disse problemer kan ikke løses med deportationer af hele befolkningsgrupper. Kriminelle indvandrere kan vi dog for min skyld udvise.

  Alle er trætte af disse skydeglade uopdragne unge mænd , som koster samfundet en formue. Det kræver andre og håndfaste løsninger, som vi ikke har set endnu. Der er for mange penge på narkofronten.

  Selvfølgelig står det de to nordsjællandske damer frit for, at besøge stedet og selvfølgelig uden vold.

  Som mor til unge mennesker ved jeg, at unge etniske danskere stadigvæk er glade for Nørrebro og kommer der i store tal. Riv Mjølnerparken ned, i stedet for at ombygge den med knapt 1 milliard fra Landsbyggefonden. Byg noget nyt, der er menneskeværdigt og lad være med at fylde de nye boliger med indvandrere. Flyt de eksisterende beboere, familie for familie til andre steder i byen. Beboersammensætningen bør ændres til gavn for alle.

 41. Af Flemming Lau

  -

  J. Hansen.

  FASCISME.
  Listen og advarsels lamperne for en begyndende Fascisme, er udemærket. Men vær klar på dens mange raffinerede forklædninger. Indtil nu har vi Hippo korpsets misgerninger under krigen, som referencepunkt. Når en demokratisk retsstat som den danske, sender sit voldsmonopol på gaden, er der så belæg for at se dette som udtryk for en repressiv og undertrykkende manifestation. Næppe! Har der der siden krigen, været belæg for at klassificere ordensmagtens tjenesteudøvelse som Hippo likes…? Slet ikke! Men hvorfor så denne inflamatoriske agitation om landets ordensmagt? Fordi denne løgn tjener et formål, nemlig at delegitimere dens autoritet, og samtidig legalisere den til enhver tid voldelige pøbels anvendelse af brosten, stålkugler og molotovcocktails.

  Fascismen er totalitær i alt sit væsen. Den har været her, siden de første mennesker tumlede rundt på kloden. Vi har set den i flere afskygninger som fx Islam, Kommunismen, Nazismen. Vi ser den i rocker bandekriminaliteten og selv på visse arbejdspladser, og i visse familie strukturer genkendes den. Hustyranen, han, hun, hen!

  Spørgsmålet er, hvad er årsagen til at den gentagne gange dukker op? I skolen og i hjemmet blev man opdraget til at kunne navigere overfor sådanne uvæsener.
  “Kend træet på dens frugter og ikke mindst “Sig mig hvem du omgåes….” Min påstand er at mennesket aldrig har været mere til falds, for “Mål og middel” tanke sættet end nu, og det er skræmmende!

 42. Af b jensen

  -

  Ro sa ha rald kri stian sen har igen og igen påstået at hun ikke er radikal. Men hendes meninger er næsten altid naive og radikale.

 43. Af Flemming Lau

  -

  Koks i filteret!

 44. Af l sørensen

  -

  Socialisten er ikke overbebydet med viden om albanske leveforhold kan vi læse. Albanien har længere levealder for både kvinder og mænd end Danmark. Faktisk har Danmark den laveste i den vestlige verden her. Dog uden tvivl er levealderen endnu lavere på Nørrebro..

  Vi bestyrer andelsboliger i både de pæne og mindre pæne del af Nørrebro. Kunne aldrig drømme om at flytte derind i dag. De sælges mestendels til udenlandske fattige og studerende tvunget til at bo der nogen år, såvel som de danskere der har boet der i generationer. Selv de flygter ud-hvis de kunne..Det kan de generelt ikke da de er for fattige og umuligt at skaffe så billige lejligheder i resten af København nu..

 45. Af l sørensen

  -

  Niels Poulsen..

  Er de færreste der gider høre på infame som dig, der støtter df og Trump mv og ønsker klanen til Danmark..

  Løsningen mht Nørrebro er at få indvandrerne ud til de blå enklaver i Hellerup og Gentofte mv. Det er dem der har ønsket dem i Danmark. Ikke os danskere..og de må leve med deres omkostninger også? Ikke blot danskerne på Nørrebro.

  Under vko mere end fordoblet den indvandriningen til Danmark. Hvert år.

  Samme nu under Slavko. 200.000 uregistreret fremmede er ankommet på 2 år.

  De arbejder mestendels i borgerlige forbryderorganisationer der betaler dem en polsk løn i Danmark..

  Hen.ret de ansvarlige borgerlige her.

 46. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Bent Jensen
  Jeg er hverken naiv, eller radikal. Jeg har blot ingen respekt for Nye Borgerliges politik. Deres politik et racistisk, urealistisk, opportunistisk og ubegavet.

 47. Af N O Nielsen ( Niller)

  -

  Nørrebro bydelen alle har en holdning til- det er ikke kun Nørrebro men København generelt som man har en holdning til.- iøvrigt er jeg dødtræt af alle de kloge Åger og Åser der ikke selv bor i byen, men som mener at vide hvordan vi som københavnere har det i vores by.
  Som ærkekøbenhavner skal jeg hilse at sige vi skal nok selv klare evt problemer, der er ikke brug for at et blonderet kvindemenneske fra whiskybæltet prøver at score billige point ved at sige at Nørrebro er fortabt- gu fanden er den ej.

 48. Af Niels Poulsen

  -

  N.O. Nielsen

  I betragtning af, at store dele af Nørrebros indbyggere kommer fra Mellemøsten og Nordafrika, og at Københavns overborgmester er fra Jylland, så virker det lidt komisk, at du skriver, at “ærkekøbenhavnerne” nok skal klare problemerne.

  Nye Borgerlige stiller i øvrigt op til efterårets valg til Borgerrepræsentationen.

 49. Af Hr. J Ha nsen

  -

  Man kan naturligvis godt undre sig lidt over, at dem som udtrykker sig mest skråsikkert over Nørrebros angivelige problemer.
  De kommer fra Sønderjylland, Himmerland, Svenstrup, Midtjylland, Sydlangeland eller lignende steder.
  Og de har aldrig sat deres ben på Nørrebro

 50. Af Niels Poulsen

  -

  J. Hansen

  Hjemmefødningene i Københavnstrup har tilsyneladende hårdt brug for ekstern hjælp til at løser problemerne, da de tydeligvis ikke selv kan holde orden i eget hus.

  De jyske betjente i København er et kendt eksempel.

  Nye Borgerlige på Rådhuset til efteråret kan forhåbentlig blive et andet eksempel.

  Det er på tide, at der kommer nogle entreprenante rigmænd fra whiskybæltet og dræner sumpen.

  Make Copenhagen great again 🙂

 51. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt har jeg bestemt ikke noget imod, at man opsamler Københavns almene human garbage på Nørrebro. Tidligere var det Christiania, der lagde ryg til den mødding. Men befri venligst os andre fra breaking news om diverse interne bydels bandekonflikter og andet junk 🙂

 52. Af l sørensen

  -

  “Som ærkekøbenhavner skal jeg hilse at sige vi skal nok selv klare evt problemer, der er ikke brug for at et blonderet kvindemenneske fra whiskybæltet prøver at score billige point ved at sige at Nørrebro er fortabt- gu fanden er den ej.”

  Ærkekøbenhavner havet smidt håndklædet for langt tid siden…Der er kun så mange job til folket, og der bliver kun færre af det..En kage er kun så stor..Og jo flere polakker-mv. vi får som indvandrer, desto færre velfærd, lønnings vilkår..Vågn op mand..Det er ægte socialisme at være bekymret for folkets arbejdsrettigheder, samfundets velfungerenhed. Det har det altid været.

  ” Københavns overborgmester er fra Jylland,” Ingen fan af manden mere heller. En ren populist efterhånden i bedste borgerlige størrelsesorden..Han kunne efterhånden ligesågodt være en venstremand. . .

  Der må en stueren socialist ind på posten..En stueren socialist der også tvinger tusindvis af københavnske indvandrer over i de borgerlige kommuner..Og tvinger dem til at tage ansvar for deres egen politik..Bor ved siden af deres egne løndumpere og lever med efterfølgerne..

  Og smid nu Jan ud af debatten B? daglige konspirationsteorier mv. ? Uanstændigt at lade manden således ydmyge sig selv dagligt..Står derudover tydeligt i debatreglerne at kommentarer skal være debat relevante? Selvom der er umuligt at få debat relevante kommentarere igennem til 90% af bloggerne nu i B..

 53. Af l sørensen

  -

  “Som ærkekøbenhavner skal jeg hilse at sige vi skal nok selv klare evt problemer, der er ikke brug for at et blonderet kvindemenneske fra whiskybæltet prøver at score billige point ved at sige at Nørrebro er fortabt- gu fanden er den ej.”

  Ærkekøbenhavner havet smidt håndklædet for langt tid siden…Der er kun så mange job til fo-lket, og der bliver kun færre af det..En kage er kun så stor..Og jo flere pol–akker-mv. vi får som indvandrer, desto færre velfærd, lønnings vilkår..Vågn op m-and..Det er ægte social-isme at være bekymret for folkets arbejdsrettigheder, samfundets velfungerenhed. Det har det altid været.

  ” Københavns overborgmester er fra Jylla–nd,” Ingen fan af manden mere heller. En ren populist efterhånden i bedste borgerli–ge størrelsesorden..Han kunne efterhånden ligesågodt være en venstr-emand. . .

  Der må en stue–ren so-cialist ind på posten..En stu–eren soci–alist der også tvinger tusindvis af københa-vnske ind-vandrer over i de b–orgerlige kommuner..Og tvinger dem til at tage ansvar for deres egen politik?..Bor ved siden af deres egne løndum..pere og lever med efterfølgerne? Mv….

  Og smid nu J..an ud af debatt.en B? daglige konsp.irationste..orier mv. ? Uanst.ændigt at lade manden således ydmy.ge sig selv dagligt?..Står derudover tydeligt i deb..atreglerne at komme..ntarer skal være debat releva.nte? Selvom der er umuligt at få de.at releva.nte kommentarere igennem til 90% af blogge.rne nu i B..

 54. Af l sørensen

  -

  Umuligt at få kommentarer på i filterne nu..

 55. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Madammer, indsigtsfulde og veninnerne skulle der have stået.

 56. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Madammer, indsigtsfulde og veninnerne skulle der have stået..

 57. Af happybrexit heimlich

  -

  Søren Pind sætter bandeforskning på finansloven: dette er jo fuldstændigt urealistisk!!! Pinden vil altså sidde og se til medens danskere hver dag dræbes i København, medens forskerne sidder på deres små rum og aldrig kommer frem til brugbare løsninger. Bandemedlemmer skal bare have et spark i røven ud af Danmark -hjem til deres egne fædrelande.

  Søren Pind beviser atter engang sin egen tåbelighed -og jeg håber at Løkke snart får denne uduelige doven-minister ud af regeringen.

  Der er masser med professorer i islam med diverse PhD studerende i København, de har arbejdet med emnet i decennier -men ikke nået frem til nogen løsning på islam problemet -hvornår skal vi få en løsning på bandeproblemet?? hvis du spørger mig så vil disse sociofober aldrig komme med en løsning- de har ikke evnerne -indse det!!

Kommentarer er lukket.