Kunne vi ikke bare brænde skattekronerne?

Af Leif Donbæk 30

Det havde formodentligt været bedre for miljøet, hvis man havde kørt en europapalle med de penge, spandene har kostet, direkte på Forbrændingen.

København er en rig kommune. Det er der mange årssager til – noget skyldes tidligere politikers rettidige omhu, noget skyldes Folketinget, og noget skyldes konjekturer og andet uden for lokalpolitikernes rækkevidde.

Den rigdom giver en enorm styrke. København er kendt over hele verdenen, byer fra øst til vest kigger til os for de næste skarpe og innovative løsninger, og dele af vores model beundres af alle. Men notér, jeg siger dele, fordi København har store udfordringer.

Men, ironisk nok, så er Københavns største udfordring dens voldsomme rigdom, for uden knappe ressourcer er det umuligt at prioritere, og de stærkeste vælgergrupper ønsker det heller ikke. Så mens at de udsatte borgere i handicapcenter København nu i over et årti ikke har kunnet få ordentlig sagsbehandling, så klatter borgerrepræsentationen borgernes penge væk på lir og lol.

Inspireret af mine højrefløjsmedbloggere, og for at illustrere hvorledes opgør med lokalpolitikeres manglende respekt for borgernes hårdt tjente skattekroner ikke blot er noget for højrefløjen at bide sig fast i, vil jeg frem imod kommunalvalget løbende komme med eksempler på kommunalt tant og fjas, i stedet for kerneopgaver!

Det nyeste eksempel er grønne affaldsspande, men! Forstå mig ret, der er jo ikke tale om almindelige affaldsspande, nej, de her spande er, står Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabells ord til troende, nærmest magiske. De skal angiveligt både kunne

»Vi vil ændre måden, man ser på affald, så det bliver set som ressourcer, der kan udnyttes. Nu skal hele byen sortere det organiske affald, og så får vi etableret et anlæg, der kan lave biogas. Det betyder, at vores skraldebiler og andre biler kan køre på biogas i stedet for på diesel. Det er kæmpe fordel både miljø- og klimamæssigt«, siger Morten Kabell. Også byens mest travle buslinje, 5C, kører på biogas.

De pågældende spande anvender man så borgernes skattekroner til at få produceret og uddelt. Man kunne overveje, om det er indenfor de fleste skatteborgeres kompetenceniveau at indkøbe en plastikspand i Ikea, men nej! – For så havde der jo ikke været arbejde til den stakkels kommunikationsmand, der skal skrive pressemeddelelsen, og få et par af politikerne i aviserne her i et valgår. Det forstår man jo godt.

Problemet med ovenstående er, som så mange gange før i Københavns Kommune, at der er kælet mere for detaljerne i pressemeddelelsen end i projektudførslen, for hvad Morten Kabell, og resten af Borgerrepræsentationen (og ja, de har alle (undtagen Socialdemokraterne der undlod) stemt for det), hopper let og elegant forbi, er, at der ikke findes et anlæg til biogas. Man vælger så i stedet at køre affaldet land og rige rundt, hvorved enhver (i forvejen teoretisk) CO2 besparelse er helt og aldeles forsvundet.

Helt fantastisk bliver det dog, når man opdager, at Kommunen har produceret spande i vildskab og blinde, og således blandt andet uddelt 300 spande på mindst et københavnsk kollegium, hvor der er 20 køkkener…

Da kollegianerne så påtaler dette over for forvaltningen og borgmesteren, så bliver de bedt om at aflevere de overskydende spande på genbrugsstationen, hvorfra jeg gerne sætter en plov på, at de bliver kørt direkte på Forbrændingen…

Det havde formodentligt været bedre for miljøet, hvis man havde kørt en europapalle med de penge, spandene har kostet, direkte på Forbrændingen.

Havde ovenstående været et element i en molbohistorie havde man kaldt det for ekstremt til at kunne forekomme, men desværre er det bare en helt vanlig historie fra en lidt for rig kommune i et valgår, og lad mig her til slut, blot for en god ordens skyld, understrege, at ovenstående historie, selvom den handler om noget fra Morten Kabells forvaltning, så er det ikke specielt ham, jeg skyder på, ej heller forvaltningen – de her eksempler findes i alle forvaltninger, og siden min veninde Lilian Parker Kaule forlod Københavns Borgerrepræsentation, så er der ingen af de nu-siddende, der kan vaske hænderne for de her cirkusprojekter – for de har alle stemt for adskillige af dem.

Forsættelse følger.

 

 

 

 

30 kommentarer RSS

 1. Af bent jensen

  -

  Det er uhyggeligt at være vidne til det intellektuelle og moralske forfald der præger politikernes forvaltnintg af samfundet i disse år. Molbohistorier og skandaler vælter frem som frådende vandmasser. Det er som om idioti og hjernedød aktivisme er blevet til en epidemi. Er mange politikere helt skamløse? Iøvrigt er der en del uafhængige forskere som mener at co2 ikke er noget stort problem.

 2. Af Jørgen F.

  -

  Det er muligt at nationer kan have glæde af at måle en ønsket energi og transport-omstilling via et co2 regnskab i grove tal – muligt – men det giver ingen mening at bryde ned på hverken buslinier eller affaldsforbrændingsanlæg.

  Det giver reelt heller ingen mening at ombygge rene kulkraftværker til fx. træpilleværker. Det er nærmere idioti.

  Co2’s påvirkning på klimaet er minimalt – hvorimod partikelforurening både påvirker mennesker og miljø negativt. Omstillingen er god – målemetoden der bruges … idiotisk.

  Der venter ingen katastrofer ude i horisonten – præcis som aliens heller ikke venter derude parat til at besøge os – hverken for at redde os eller besejre os.

  Vi er helt alene om problemerne og de skal løses rationelt – ikke i hysteri.

 3. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Statsfinansieret gøgl, og kampen for fri hash, er langt vigtigere spørgsmål for den nye venstrefløj, end basal velfærd til de svageste; det ved enhver rigtig kystbanesocialist.

  ”Landets statsminister må være et menneske, der bestræber sig på ikke at begå fejl”…

  Frank Grevil blev smidt i fængsel, fordi han sagde sandheden, da han afslørede, at Forsvarets Efterretningstjeneste allerede havde fortalt Anders Fogh Rasmussen, at der ikke var skyggen af bevis for, at Saddam Hussein besad masseødelæggelsesvåben, før Anders Fogh Rasmussen alligevel bildte Folketinget ind, at han med sikkerhed vidste, at Saddam Hussein rådede over masseødelæggelsesvåben…

 4. Af bent jensen

  -

  Regeringen og partierne brænder hundredvis af milliarder af kroner af på skøre og landsskadelige projekter. Det er derfor postvæsnet, skattevæsnet, hospitalerne, skadestuerne, forsvaret, politiet, velfærden, skolerne og meget mere rammes af kaskader af besparelser, forringelser, lukninger, stramninger og skadelige nedskæringer.

 5. Af bent jensen

  -

  Her er der lidt ytringsfrihed, men ellers er deltagelse i avisens blogs ved at miste mening. De fleste “debatter” er nu underkastet mellem 80 og 100% c en su r.

 6. Af P Christensen

  -

  København bærer ikke præg af rigdom, men af være en nedslidt by..
  Alle pengene ryger i direkte til overførselsindkomster i de kulturberigende parallelsamfund,
  hvor man griner af de dumme danskere.

  Ironisk nok er det socialisterne, der har båret fleste pinde til arbejderklassens og velfærdssamfundets ligkiste, der snart skal nedsænkes.
  Det er sket ved skalten og valten med skattekronerne, herunder ikke mindst at ekspandere bistandskontoret til at omfatte borgere på hele kloden.
  Torskedumt.

 7. Af Kristoffer Hansen

  -

  Hvilken farve har terrorist-spanden? Og hvor er fokus på Københavns problem?

 8. Af bent jensen

  -

  Titusinder af svenskere er allerede blevet opslugt af de politiske og afgrundsdybe “jordfaldshuller” som eliten/nomenklaturaen/politikkvinderne/pladderhumanisterne har skabt. Det svenske system er blevet til et monster. STATEN derovre er nu et mangehovedet uhyre. Hjemmerøverier, vold og mord er på lur overalt. Se snap hanen. (og den korte)

 9. Af bent jensen

  -

  Meget tyder på at regeringen med glæde følger i de svenske politikeres fodspor. Netop i disse dage planlægger la rs ulykke og co. endnu flere lukninger og nedskæringer.

 10. Af Per Torbensen

  -

  Morten Kabel er en levende legende i skandaler og misbrug af penge.
  1.Indkøb for 45 millioner kroner hvide cykler samt vedligeholdelse samt el-anlæg samt diverse og brugt bliver det ikke ,det står og ruster.
  2.Sortering af organisk affald i plastik spande og bortkørsel til Lolland,fordi da man satte “projektet “,var og er der ingen station som kan behandle affaldet i København-et helt igennem IKKE gennemtænkt projekt-økologi med lastbil 180 kilometer til Lolland-økologisk min bare røv.
  3.Parkerings betaling som netop er gennemført i Valby i år,koster undertegnet 3000 kroner,for at holde på egen vej,som vi selv har vedligeholdt i 20 år og som kommunen krævede tilbage og fik som pengemaskinen kan forsætte.
  Højrefløjen vil topskattelettelser -vensrefløjen udplyndrer Deres borgere-Valget er Kolera eller Pest.

 11. Af bent jensen

  -

  Hvis man analyserer regeringens politik, vil man med en saglig og upartisk analyse nok nå frem til at dens politik mest er for de mest velbjergede danskere, en ca. 3-5%. De 95-97% af danskerne har ikke meget andet end tab, ulemper, udgifter, ulykker og større risiko for elendighed og død……. ud af V og K ministrenes udspil. Fordi invasionen fortsætter, ligesom mængden af kriminalitet, nedskæringer og hospitalsskandaler osv. bare vokser og vokser. Regeringens politik er ekstremistisk, asocial og landsskadelig. Ligesom den forriges under helle t-s. Se den korte avis.

 12. Af Finn Bjerrehave

  -

  Tænk vi er blevet så rige at opsvingets penge, ikke må komme befolkningen til gode i form af afgiftlettelser, men kun ønskes anbragt i vestforbrænding, men nemesis giver ingen varme, fordi disse penge er digitale og kan ikke brænde.
  Om igen, DF ødelægger Danmark. Finn Vig

 13. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos CO2 effekt og andet fiktivt junk. Hvordan har nogen – ved sine fulde fem – forestillet sig, at et 0.04% CO2 indhold i atmosfæren har nogen nævneværdig indflydelse på global opvarmning? Hvad med de øvrige 99.96% af andet indhold i atmosfæren? Her findes formentlig andre større klumper af stoffer, der er værd at glo på – og analysere.

 14. Af Ole Ankerdahl

  -

  Det er demokratiets ledelse der er problemet…..overklassen sidder på alle partier. Politikere har lange boglige uddannelser, og er båret ind i livet af deres forældres økonomi. Det er ubrugelige erfaringer, når man skal lave politik for mennesker der har taget en langt hårdere og langt mindre fordelagtig vej ind i livet. Den mand som skabte velfærds-samfundet, var vokset op i dyb fattigdom, og havde et brændende ønske om at føre mennesker ud af fattigdommen. Han havde arbejdet siden han var 6 år gammel, og havde arbejdet med alt fra at tømme lokummer om natten, til at rulle cigarer. og han blev danmarks statsminister, og skabte velfærds-samfundet. Han var klog af sin baggrund i fattigdom. Han havde selv levet i armod, og han havde selv arbejdet i de hårdeste og værste jobs. Derfor brændte han for at få sine medmennesker ud af det lort, han selv havde siddet i. Se DET er en politiker !

 15. Af Ole Ankerdahl

  -

  Det er demokratiets ledelse der er problemet…..overklassen sidder på alle partier. Politikere har lange boglige uddannelser, og er båret ind i livet af deres forældres økonomi. Det er ubrugelige erfaringer, når man skal lave politik for mennesker der har taget en langt hårdere og langt mindre fordelagtig vej ind i livet. Den mand som skabte velfærds-samfundet, var vokset op i dyb fattigdom, og havde et brændende ønske om at føre mennesker ud af fattigdommen. Han havde arbejdet siden han var 6 år gammel, og havde arbejdet med alt fra at tømme lokummer om natten, til at rulle cigarer. og han blev danmarks statsminister, og skabte velfærds-samfundet. Han var klog af sin baggrund i fattigdom. Han havde selv levet i armod, og han havde selv arbejdet i de hårdeste og værste jobs. Derfor brændte han for at få sine medmennesker ud af det lort, han selv havde siddet i. Se DET er en politiker !

 16. Af Per Torbensen

  -

  Også en sandhed i den lange fortælling,o.:oo

 17. Af J Nielsen

  -

  Tak til Leif Donbæk for at sætte fingeren på et meget ømt punkt. Du er ikke ene om at undre dig over tiltag der i virkeligheden er ikke andet end symbolpolitik. Uden hensyntagen til om det skader mere end det gavner.

 18. Af J Nielsen

  -

  “I øvrigt apropos CO2 effekt og andet fiktivt junk. Hvordan har nogen – ved sine fulde fem – forestillet sig, at et 0.04% CO2 indhold i atmosfæren har nogen nævneværdig indflydelse på global opvarmning? Hvad med de øvrige 99.96% af andet indhold i atmosfæren? Her findes formentlig andre større klumper af stoffer, der er værd at glo på – og analysere.”

  Det er nærmest blevet en sport at udstille sin egen uvidenhed.

  Det er ikke noget man forestiller sig. Det er noget man regner ud. Omvendt, hvis CO2 indholdet var 0, ville kloden være 30 grader koldere end den er i dag.

  Det teoretiske grundlag for strålingsfysik stammer fra midt i 1800-tallet. Det er Stefan-Boltzmanns lov for sortlegemestråling, samt arbejde af Fourier og Tyndall om stoffers strålingegenskaber. Første beregning af effekten af en fordobling af CO2 blev udført af Arrhenius i 1896.

  Prøv til at begynde med at tilbagevise disse arbejder. Det er ikke nok at sige “junk” og andre ord på fire bogstaver.

  Kun molekyler med mindst tre atomer bidrager til drivhuseffekten. Det opdager man hvis man gider bruge fem minutter på emnet.

  Dem er der følgende af: CO2, H2O, CH4, O3. Den første er langt den vigtigste. Resten af atmosfæren er transparent. Der ligger ikke nogen klumper og gemmer sig.

  Halvdelen af atmosfærens CO2-indhold stammer fra fossilt brændsel. Det viser isotopsammensætningen. For at tilbagevise det som “junk” skal man benægte atomers sammensætning og eksistensen af radioaktivitet.

  Held og lykke med det.

 19. Af J Hanse n

  -

  Leif Donbæk er på banen med et indlæg som forveksling ligner det som en anden fra den yderste højrefløj har skrevet.
  En person som med rette kalder sig for en lakaj for kapitalen.

 20. Af l sørensen

  -

  Indlægget virker mest som en omgang fa..scistisk alt right propaganda, mod vedvarende energi og grønne tiltag og generelle fremskridt..

  Skraldespande koster ikke en disse. Og der er nu store penge i borgernes affald. Kommunerne kæmper direkte om at få det nu. Men alt dette ved Donbæk jo intet om..

  Han må skule over til socialisterne i Ø. Og se om de ikke kan hjælpe ham mht forståelse af hvad er socialisme! Hvis han køber basser til morgenkaffen ,hjælper de nok gerne?

 21. Af l sørensen

  -

  Indlægget virker mest som en omgang fa..scistisk alt righ.t propa.ganda, mod vedvarende energi og grønne tiltag og generelle fremskridt..

  Skraldespande koster ikke en dise. Og der er nu store penge i borgernes affald. Kommunerne kæmper direkte om at få det nu. Men alt dette ved Donbæk jo intet om..

  Han må skule over til socialisterne i Ø. Og se om de ikke kan hjælpe ham mht forståelse af hvad er socialisme! Hvis han køber basser til morgenkaffen ,hjælper de nok gerne?

 22. Af l sørensen

  -

  Indlægget virker mest som en omgang fa..scistisk alt righ.t propa.ganda, mod vedvarende energi og grønne tiltag og generelle fremskridt..

  Skral..despande koster ikke en dise. Og der er nu store pe..nge i borgernes aff..ald. Kommunerne kæmper direkte om at få det nu. Men alt dette ved Donbæk jo intet om..

  Han må skule over til socia..listerne i Ø. Og se om de ikke kan hjælpe ham mht forståelse af hvad er soc..ialisme! Hvis han køber basser til morgenkaffen ,hjælper de nok gerne?

 23. Af jan ulrik friis

  -

  Da jeg så overskriften, at brænde vores skattekroner, var jeg 100% enig, bedre at brænde skattekronerne end at islamisterne får del i så meget som en eneste surt tjent dansk skattekrone, at vi danske ikke i ydmygelse kommer til at betale vores egen selvdestruktion og etniske udrensning i jihad, men indlægget drejede sig istedet om plastikspande!!!?!

  Vi danske venter på en nedsmeltning af den danske økonomi, den er på vej, en nedsmeltning vil være det danske folks redning, nuvel vi kommer til at sulte og lide afsagn, men skidt med det, her gælder det nationalstaten Danmark og vores overlevelse, fordi den dag pengekassen smækker i for islam, ondskabens ideologie, bliver det vores redning når kassen er tom, nationalstaten Danmarks redning og hjælp til selvhjælp!

  Det vil være en fordel for det danske folk at ja brænde skattekronerne, at ikke en eneste krone falder i islamisternes hænder, den brændte jords politik, at ikke efterlade noget tilovers hvor fjenden islamisterne nu rykker frem, hærger og husserer i vold og i terror, at ikke en eneste dansk krone bliver brugt imod os selv!

  At brænde skattekronerne vil være det danske folks redning, bekymrer L eif sig om det danske folk, eller mere for plastikspande?
  Uanset en genial plan, at afbrænde skattekronerne er trods alt en redningsplan for Danmark og det danske folk!

  Dog, med det forbehold at Tyskland & Saudi Arabien naturligvis fortsat vil finanserer den islamistiske terror på dansk jord………men det kan vel ikke komme som en overraskelse for den danske statsmagt?

 24. Af li.se sø..rensen

  -

  VUF,

  Brænd du roligt dine penge af. Der er for mange i cirkulation alligevel. 😎

  Biogas mv fortjeneste for miljø og samfund har så afgjort meget lidt beruselse mht om et sådant anlæg ligger i nærområdet.

  Anlæg her er dyrt, og mængden massiv. Altså betaler det sig at transportere. Sammenligningen kan slet ikke sammenlignes med argentinske æbler i supermarkedet.

  Hvor ligger regnestykket også, i lillebitte DK med kun 500 km til fjerneste afkrog? Højst et par timers kørsel her. Uanstændigt sammenligningen. Og vildledende..

  PS vanoslagh

  Danmark har historisk de sidste år siddet på førstepladsen for bedste erhvervsklima. Og det i hele Verden h..ttps://www.forbes.com/best-countries-for-business/list/

  I år er Sverige dog top og DK røget ned på en ellers flot 6 plads under lav..ko. Lader til at rød..e regeringer er bedst for danmarks økonomi. Vi var nr 1 år for år under thor..ning. ..

  Men libera..listers uvide..nhed er bundløs…..

 25. Af bent jensen

  -

  Regeringens politik er uforståelig, for der er ingen sammenhæng eller logik, men en masse selvmodsigelser, brudte løfter og skandaløse udskejelser. Man har lige sendt hundredvis af millioner af kroner til Asien og Afrika, og vil sende endnu flere millioner afsted. Det er der råd til “for økonomien er bomstærk” iflg. løkke. Men der er ikke råd til at behandle danske arbejdsløse, hjemløse, patienter, pårørende og folkepensionister ordentligt. Tusinder af danskere må hutle sig igennem, fordi partierne hele tiden forringer velfærden.
  Danskerne diskrimineres nu så groft mht. velfærd mv., at Danmark er det nye Sydafrika.

 26. Af bent jensen

  -

  Indlæg om diskrimination af danskerne skjules af f ilt ret.

 27. Af Finn Bjerrehave

  -

  skattekroner og ultimativ frihed er lig med fjernelse af bilafgifter, nemlig bevægelsesfrihed er at have en bil og kunne køre væk, ingen andre frihedssymboler slår denne frihed, og hvorfor skal friheden beskattes? ‘
  DF ødelægger Danmark Finn Vig

 28. Af bent jensen

  -

  (migranter har nu større ret til boliger, jobs, velfærd, pension, sundhed og særlige pengeydelser…..end vi danskere)

 29. Af bent jensen

  -

  Er det DF der har indført registreringsafgiften på biler? Er finn vig sindsforvirret?

 30. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos – Kunne vi ikke bare brænde skattekronerne? Vel egentlig et glimrende alternativ til at bruge skattekroner på tilsyneladende åbenlys muslimsk femte kolonne virksomhed i Danmark. En artikel på BT.dk:

  “Omstridt imam var ansat på friskole: Nu afslører staten sin særlige bekymring”
  https://www.bt.dk/nyheder/omstridt-imam-var-ansat-paa-friskole-nu-afsloerer-staten-sin-saerlige-bekymring

Kommentarer er lukket.